Den stora kristna bloggkatalogen på nätet
KÖRKORTSANNONS
körkort
KÖRKORTSANNONS
Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!

Såg en framtidsbild


Ett inlägg från bloggen: Bengt Sjöberg -


Publicerad den 29 juni 2021 16:04. Läs inlägget på bloggen här.

www.dagen.se/livsstil/2021/06/28/flyktingengagemanget-nara-att-knacka-bengt-sjoberg" target="_blank" >https://www.dagen.se/livsstil/2021/06/28/flyktingengagemanget-nara-att-knacka-bengt-sjoberg/
– En pastor fick en bild från Gud där han såg mig omgiven av människor med olika hudfärg. Många tolkade det som att jag skulle åka ut i mission, precis som många i min släkt har gjort, men det visade att hela världen kom till mig i stället, konstaterar Bengt Sjöberg.
Som nyinflyttad pastor i Filipstad anordnade han lektioner i svenska, samhällskunskap och gitarrspel för nyanlända killar från Iran. Och han var tydlig med vad han förväntade sig av församlingsmedlemmarna.
– Efter varje träff sa jag att någon i församlingen skulle bjuda hem killarna på fika. De sa: “Men vi kan ju inte prata engelska” och jag svarade: “Det gör inget, de ska ju lära sig svenska”. Och så drack vi kaffe tillsammans och visade upp olika lappar under tiden: “kopp”, “sked”, “sockerbit”, förklarar Bengt Sjöberg.
 

  ... Läs mer...

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

« Tillbaka till översikt av Bengt Sjöberg - .