Den stora kristna bloggkatalogen på nätet
KÖRKORTSANNONS
körkort
KÖRKORTSANNONS
Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!

Chicken Race Faith


Ett inlägg från bloggen: Anders Lundblad


Publicerad den 4 juli 2021 13:01. Läs inlägget på bloggen här.

De två bilarna vansinnesrusar mot varandra. Vem ska fega ur och vika undan?Jag tror att allt är möjligt för Gud. Denna tro ger mig hopp och hjälper mot oro. Gud har kontrollen. Makten är i Jesu händer och jag kan komma till honom med vad som helst.
Men ibland kan det som skulle vara trons vila bli ett nervöst chicken race där det handlar om vem som blinkar först - du eller problemet. Detta sker när vi tänker att tron vilar på våra egna axlar, att det är upp till oss att hålla fast vid vår övertygelse och stå starka. Men ligger det inte i trons natur att det handlar om något som vi inte kan kontrollera, något organiskt? Tro är ett uttryck för vår hjälplöshet inte vår styrka.

Samtidigt förebrår ju Jesus sina lärjungar för bristande tro, liten tro, otro. Hebreerbrevet säger vidare att det är omöjligt att behaga Gud utan tro. I ljus av sådana bibelord är det kanske inte så konstigt att vi känner en viss prestationspress. Här börjar emellertid problemet. Vårt ego älskar nämligen prestation! Och därför har vi uppfunnit ett recept som - om vi följer det - ofelbart vill föra till seger i troskampen.

Huvudingrediensen i detta trosrecept hittar vi i Rom 10:17 som säger att tron kommer av predikan, eller som KJV säger: faith cometh by hearing, and hearing by the Word of God. Tron kommer alltså av hörandet. Tron är den naturliga frukten av att höra Guds Ord. Så långt allt väl, åtminstone i teorin, men ibland hamnar vi i en oärlig återvändsgränd där karta och terräng skiljer sig så mycket att vi måste gå ned i teologisk spagat.Ty trosreceptet har några fler oumbärliga punkter - nämligen orden allt och alla samt ordet visshet. Skriften säger att allt är möjligt för den som tror. Och att vadhelst du ber om, tro att det är dig givet, och det skall ske dig så. Trosundervisningen betonar starkt orden allt och alla, alltså Guds löftens universalitet. Alla som rörde vid honom... Alla Guds löften, ... Läs mer...

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

« Tillbaka till översikt av Anders Lundblad.