Den stora kristna bloggkatalogen på nätet
KÖRKORTSANNONS
körkort
KÖRKORTSANNONS
Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!

Bröderna Jakobsson än en gång!


Ett inlägg från bloggen: Karesuandoherden


Publicerad den 20 juli 2021 22:10. Läs inlägget på bloggen här.

 Jo, det är Jossefhistorien som jag återigen funderar över, den ger en hel del att tänka på när man läser om denna historia. Alltså bröder som säljer sin lillebror, då de inte tål honom, till en grupp midjaniter eller Ismaeliter. De hade tänkt att döda honom men finner en utväg att sälja honom i stället och förmodligen hoppas de på att Josef skall möta döden på det ställe som dessa köpmän säljer Josef till. 
Men det går inte som de de tänker efter en hel del vedermödor hamnar Josef i stället i en maktposition i Egypten där han blir Kungens (Faraos) närmaste man. Det är han som har samlat in säden i ladorna under de goda åren med hjälp av den Egyptiska byråkratin och inte minst de lantarbetare och bönder som jobbar på fälten. Och det gör att Egypten står rustat inför den sjuåriga hungersnöden.
Det har gått 20 år innan bröderna 10 av bröderna möter Josef igen och då känner de inte igen honom i den stränge Egyptiske ämbetsmannen som skall godkänna köpen av de människor som inte är Egyptier. Men han känner igen dessa sina bröder.
Jag undrar vad för tankar som far igenom Josefs huvud denna dag han får se dessa som handlat så grymt mot honom, han frågar genom en tolk, vilka de är och om de är spioner. Det är inte så konstigt för genom Josefs åtgärder hade man stora förråd av säd och de måste bevakas så att inte strövskaror skulle plundra dessa. Och Josef fängslar då sina bröder. 
Jag tror att han då funderar över vad han skall göra med dessa sina bröder, förmodligen ber han också över vad han skall göra och kommer till slutsatsen att en får stanna,Simon, men de andra får ge sig hem till deras och Josefs fader Jakob. Han har fortfarande inte gett sig till känna vem han är. Och när de kommer tillbaka måste de ha sin yngsta broder med alltså Josefs helbroder Benjamin. 
Deras säckar fylls med säd och de får också sig själva ovetande sina pengar tillbaka vilket kan ses som ... Läs mer...

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

« Tillbaka till översikt av Karesuandoherden.