Den stora kristna bloggkatalogen på nätet
KÖRKORTSANNONS
körkort
KÖRKORTSANNONS
Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!

John Wimber och Vineyard


Ett inlägg från bloggen: Andligt forum


Publicerad den 27 oktober 2010 23:11. Läs inlägget på bloggen här.

    
John Wimber
För en tid sen hittade jag några kassettband som sparades vid en röjning i arbetsrummet. Bland annat 4 st undervisningsband från när John Wimber var på besök i Göteborg 1989. Konferensen som höll till i Lisebergshallen besöktes av ledare både inom frikyrkorna och Svenska Kyrkan. Välkomstanförandet hölls av dåvarande biskopen i Göteborg, Bertil Gärtner eftersom Svenska Kyrkan i Göteborg var en av värdarna för konferensen.
John Wimber var en etablerad rockmusiker (keyboard och sax) och spelade bl a med The Righteous Brothers. Under en livskris på 60-talet fick Wimber kontakt med Gud, kom till tro och kom med i en församling i California. Så småningom blir han pastor i församlingen. 1974 slutade Wimber som församlingspastor och började arbeta för Charles E. Fuller Institute of Evangelism and Church Growth som en slags konsult för församlingar som ville växa. 1977 blev han församlingspastor igen i Vineyard,  Anaheim. Det är nu Wimber undervisar, både i teori och i praktik, om Guds rike. Att Guds församling idag är kallad att göra samma som Jesus gjorde, hela de sjuka och driva ut demonerna. Efter elva(!) månaders undervisning med tillhörande praktik i form av bön för sjuka utan några gudomliga ingripanden hände det plötsligt. Församlingen med Wimber i ledningen kom ut i en helandetjänst som fick förgreningar i hela världen.
John Wimbers väg, från sin frälsning och till att Vineyard sprids och påverkar kristna över hela världen, kan man se/höra i John Wimbers vittnesbörd där han berättar hur han som "hedning" (egen beteckning) kom i kontakt med den etablerade kristenheten. Mycket underhållande! Wimber uppvisar kvaliteter som stand-up-komiker. Man skrattar, men skrattet fastnar ofta i halsen. Han påtalar, med värme och humor, hur det är ställt i många kyrkor. Är tröskeln till våra kyrkor så hög?  Mycket roligt men också allvarligt.   ... Läs mer...

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

« Tillbaka till översikt av Andligt forum.