Den stora kristna bloggkatalogen på nätet
KÖRKORTSANNONS
körkort
KÖRKORTSANNONS
Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!

Migrationsverket-ny bedömning av Afghanistan


Ett inlägg från bloggen: Bengt Sjöberg -


Publicerad den 3 september 2021 19:07. Läs inlägget på bloggen här.

Jag har under flera dagar skickat mail till Migrationsverkets rättschef, Carl Bexelius utan att få något svar. Lyssnade därför med stort intresse på den direktsända frågestunden med Carl och förväntade mig att han och verket insett hur allvarligt läget är i Afghanistan. Jag var tvungen att lyssna två gånger eftersom jag inte trodde mina öron när jag hörde:
"MIGRATIONSVERKET VÄNTAR NU PÅ ATT TALIBANERNA SKA SKAPA EN STRUKTUR I LANDET. FÖRR KUNDE VI GE UPPEHÅLLSTILLSTÅND PGA INRE VÄPNAD KONFLIKT, eftersom man riskerade urskillningslöst våld......MEN NU SER DET ANNORLUNDA UT. Nu har vi inte det väpnade våldet i samma utsträckning........men det är fortfarande ett allvarligt läge."
Jag hörde ingenting om hur han ser på flickor och kvinnors situation, hur han tror att den förväntade "strukturen" skapad av talibanerna ska behandla kristna, ateister, apostater och HBTQ-personer.
Detta är oerhört tragiskt och upprörande. Gång på gång har jag sett hur Migrationsverkets jurister vrider och vänder på rätten som t.ex. när jag i början av 2010-talet hörde Mikael Ribbenvik säga, att "vi ska inte utvisa någon konvertit till Afghanistan". Jag blev mycket glad, men en erfaren advokat som var med mig i samma lokal i Stockholm sa, att jag skulle vänta och se eftersom juristerna på Migrationsverket är mästare på att vrida och vända på lagparagrafer och regler. MV löste uttalandet genom att kugga konvertiter på löpande band och inte anse dem kristna.
Det tillfälliga stoppet av utvisningar till Afghanistan är just ett tillfälligt stopp. Men inte kan vi väl förvänta oss att Migrationsverket skriver på ett avtal med talibanerna om att ta tillbaka afghanerna när "de skapat struktur i landet"........??? ... Läs mer...

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

« Tillbaka till översikt av Bengt Sjöberg - .