Den stora kristna bloggkatalogen på nätet
KÖRKORTSANNONS
körkort
KÖRKORTSANNONS
Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!

NÅD OCH SANNING – Johannes 1


Ett inlägg från bloggen: Sidan 2


Publicerad den 13 september 2021 10:10. Läs inlägget på bloggen här.

Bibelläsning: Johannes 1Läs bibeltexten här "Och Ordet blev kött och bodde bland oss, och vi såg hans härlighet, en härlighet som den Enfödde har av Fadern, och han var full av nåd och sanning" (Joh 1:14 FB)

Jesus kom med nåd och sanning. Många betonar bara det ena: nåd eller sanning. En del betonar sanningen om rätt och fel utan att ta med nåden. Då hamnar man i lagiskhet. Andra betonar nåden som en självklarhet, precis som om det inte fanns någon sanning, eller som om sanningen vore relativ.Om det inte fanns någon sanning om rätt och fel, då kan ju ingen göra fel, och då behövs det ingen nåd. Kan vi inte göra fel behöver vi ingen förlåtelse och då dog ju Jesus på korset helt i onödan.-Tack Jesus att du kom med både och: Nåd och sanning. 
==>  Mannakorn att tugga på under dagen: Nåd och sanning. Vad betyder nåden för mig idag? Vad betyder sanningen för mig idag?
 
Översikt - Kommentar - Till eftertanke
Ordet var Gud (vers 1)
Jesus är ordet som blev kött. Redan Ordet var Gud, men om vi inte riktigt kan förstå vad orden i Ordet betyder, sände Gud sin egen son till jorden för att visa oss vad orden betyder. Ordet kärlek är innehållslöst innan vi ser vad det betyder. Ordet nåd är innehållslöst innan vi hör Jesus be för dem som plågar livet av honom.
Till eftertanke:
"Han kom till sitt eget, och hans egna tog inte emot honom" (vers 11). Det blir sagt om människorna i Jesu generation. Vad skulle man säga om folk idag? Om församlingen idag? Om mig?
 
Född av Gud (vers 12-13)
Vem som helst som tar emot Jesus får rätt att bli hans barn (vers 12). Den nya födelsen är ingenting vi själva kan producera. Det är Gud som föder oss på nytt då vi tar emot honom.
 
Johannes uppdrag (vers 23)Johannes var den som proklamerar Jesus och jämnar vägen för honom in i människornas hjärtan.
Till eftertanke:
Det behövs Johannesmänniskor också idag. Känner du till några? Är du en av de ... Läs mer...

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

« Tillbaka till översikt av Sidan 2.