Den stora kristna bloggkatalogen på nätet
KÖRKORTSANNONS
körkort
KÖRKORTSANNONS
Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!

UTMANINGEN 14 sep - Hes 3


Ett inlägg från bloggen: Sidan 2


Publicerad den 14 september 2021 01:01. Läs inlägget på bloggen här.

 


MITT ANSVAR Bibelläsning: Hesekiel 3
Läs bibeltexten här "Du människobarn, jag har satt dig till väktare för Israels hus, för att du på mina vägnar skall varna dem, när du hör ett ord från min mun. När jag säger till den ogudaktige: Du skall dö, och du inte varnar honom och inte säger något för att varna den ogudaktige för hans ogudaktiga väg och så rädda hans liv, då skall den ogudaktige dö i sin missgärning, men hans blod skall jag utkräva av din hand." (Hes 3:17-18 FB)
Det är allvar! Det gäller liv eller död! Att leva innebär också att välja destination för evigheten.
Ett evigt liv i himlen i gemenskap med Jesus, eller ett evigt liv utanför himlen utan gemenskap med Jesus. Gud vill inte att någon ska förgås utan att alla ska få uppleva det eviga livet. Därför sände Fadern Jesus till jorden. Men vårt ansvar gäller inte bara oss själva. Det handlar inte bara om att jag ska se till att jag kommer till himlen. Gud vill att jag ska bidra till att någon annan också kommer till himlen. Om Gud ber mig att tala med någon annan om Jesus och evigheten och varna honom/henne för det liv han/hon lever, och jag då inte talar med honom/henne, så kommer Herren att utkräva hans/hennes blod av mig. Vad det innebär att utkräva någon annans blod av oss framgår inte tydligt. Men vad som framgår tydligt är att det är allvarligt att inte lyda Herrens röst då han ber mig vittna för någon. Allvarligt både för honom/henne och för mig. 
- Mannakorn att tugga på under dagen: Det är allvar!
____________________Innehåll kapitel 3:Profetens sänds till det upproriska Israel.Herren sätter Hesekiel till väktare.
Kommentar:Hesekiel fick i en syn se en bokrulle och kapitel tre börjar med en uppmaning att äta upp bokrullen (vers 1-3). Bokrullen innehöll ord från Gud och att äta den innebär att Guds ord blir en del av Hesekiel. Det vi äter blir en del av oss. I matsmältningen blir det vi äter en del av oss s ... Läs mer...

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

« Tillbaka till översikt av Sidan 2.