Den stora kristna bloggkatalogen på nätet
KÖRKORTSANNONS
körkort
KÖRKORTSANNONS
Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!

Sorg i hjärtat


Ett inlägg från bloggen: Gideon Svedik


Publicerad den 25 september 2021 21:09. Läs inlägget på bloggen här.

Det är med sorg i hjärtat jag följer de olika trossamfundens (o)teologiska utveckling.
Svenska Kyrkan som styrs av politiker som inte nödvändigtvis tror på Gud i någon form är ett tragiskt och sorgligt kapitel för sig. Absolut finns det hopp eller ljus i mörkret om man så vill. Präster och diakoner som helhjärtat tror på Bibelns Gud och som även tror och läser hans ord (Bibeln). Träffade tyvärr en präst i samband med ett barndop och vid dopfesten i församlingshemmet erkänner han att Bibeln blir inte läst så ofta, han utgår alltid från kyrkohandboken.

Men vidare till Equmeniakyrkan och deras Bibeltro.
Att frågan sett ur ett Bibliskt/teologiskt perspektiv gällande samkönade vigslar överhuvud taget kommer upp i kyrkokonferensen är sorgligt. Att frågan ligger i tiden säger jag inget om, men att man följer vad som är POLITISKT KORREKT istället för BIBLISKT KORREKT i motioner inför konferensen är rent ut sagt sorgligt och bedrövligt. Nu biföll man inte en gemensam ståndpunkt utan låter varje kyrka/församling avgöra detta själva. Man använder orden "tar avstånd från diskriminering pga sexuell läggning eller könsidentitet". Jag håller med om att det låter fint och inkluderande, men... Man verkar inte ta upp det Jesus säger i Johannesevangeliet kapitel 8 och vers 11 när han möter en äktenskapsbryterska: Inte heller jag dömer dig. Gå och synda inte mera. Man klipper bort den andra halvan i den versen och lägger allt fokus på första halvan. I Matteusevangeliet kapitel 24 och vers 37 och 38 talar Jesus om tiden innan sin återkomst och nämner Noa och hur det var i hans tid. Enligt vissa predikanter och teologer var detta en period då man ingick samkönade äktenskap. Under tiden mellan Noa och nutid har detta inte varit praxis, snarare tvärtom.
Equmeniakyrkan anser jag borde lägga mer tid på Bibelstudier och hur man efterlever denna än att följa tidsandan och det politiskt korrekta.

Vidare utlyser Equmeniaky ... Läs mer...

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

« Tillbaka till översikt av Gideon Svedik.