Den stora kristna bloggkatalogen på nätet
KÖRKORTSANNONS
körkort
KÖRKORTSANNONS
Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!

Kort i inledningen av oktober


Ett inlägg från bloggen: Gideon Svedik


Publicerad den 6 oktober 2021 13:01. Läs inlägget på bloggen här.

Jag blev tipsad om en intressant debatt hos DLGSKTdebatt på Youtube. Inlägget heter ISRAEL/PALESTINA FRÅGAN och den sker mellan Aron Flam som representerar det Israeliska narrativet och Mahmoud Chninou som representerar det Palestinska narrativet.
Tonen var över lag väldigt god och det märktes att båda var pålästa sett ur sina respektive perspektiv. Samtidigt fanns det saker i hur dessa båda debattörer framför sina åsikter eller om man så vill svarar på de frågor som ställs. Den som hade svårast att svara på ställd fråga och som gärna gled över till helt andra saker upplever jag vara Mahmoud C. Han hade också svårt att acceptera att Aron F använde andra ordval och andra innebörder för att beskriva samma saker/skeenden. Semantik var ett ord som han gärna använde i ett försök att avfärda debattmotståndarens argument när dessa inte stämmer med de egna narrativet.
Men sammanfattningsvis en av de bästa debatter i ämnet jag sett på länge.

Roar Sörensen skriver en krönika i tidningen Världen Idag under rubriken Vad är normalt - egentligen? Som ofta förr gör Roar en jordnära analys i sin krönika.

Vänskapsförbundet Sverige Israel har ny hemsida.

Shalom över Israel har också sedan en tid ny hemsida.

Ja, det var det som blev i detta korta inlägg. Gud Välsigne Dig, Gud Välsigne Israel, hälsar Gideon. ... Läs mer...

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

« Tillbaka till översikt av Gideon Svedik.