Den stora kristna bloggkatalogen på nätet
KÖRKORTSANNONS
körkort
KÖRKORTSANNONS
Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!

Olika syn på IHRA och Antisemitism


Ett inlägg från bloggen: Gideon Svedik


Publicerad den 12 oktober 2021 12:12. Läs inlägget på bloggen här.

Jag öppnar tyvärr inte pappersupplagan av Världen Idag eftersom tidningsbudet av okänt skäl inte levererade denna idag. Men på hemsidan hittar jag (även på tidningens Facebooksida) en krönika av Annika Borg (bakom betalvägg). Hennes krönika handlar egentligen inte om IHRA, men de nämns i positiva ordalag. Citat från krönikan: "Dåvarande statsminister Göran Persson initierade Forum för levande historia, och han var även initiativtagare till Inter­na­tional Holo­caust Remem­brance Alliance, IHRA".
AB skriver om Israelfientlighet inom Svenska Kyrkans politiska styre, med tydliga exempel från Socialdemokratiska motioner inför Kyrkomötet. Detta samtidigt som hon lyfter fram Statsminister Stefan Löfven och hans tal i samband med firandet av Israels 70-årsdag i positiva ordalag. Hon pekar också på att det talet ALDRIG lagts ut officiellt på S hemsida. AB ser och pekar på den splittring som finns inom Socialdemokratin i synen och förhållandet till Israel. En motion som nämns handlar om att Apartheidstämpla Israel med referens till Kairosdokumentet. Detta pekar AB med hänvisning till IHRA ut som Antisemitiskt.


I GP skriver ett par intressanta herrar en debattartikel som också nämner IHRA, men i delvis negativa termer. "På onsdag öppnar statsminister Stefan Löfven ”Malmö Forum för hågkomst av Förintelsen och mot antisemitism”. Han gör det mot bakgrund av en definition av antisemitism som kommer från International Holocaust Rememberance Alliance, IHRA, och som Sverige, liksom en rad andra stater och även EU, ställt sig bakom. Den utgör tyvärr ingen god grund för att ta kampen mot antisemitism".
Staffan Graner och Dror Feiler gör alltså en helt annan bild av IHRA. Bland annat nämner de inte att Göran Persson före detta statsminister tog initiativ till denna. De nämner inte heller att de själva som talespersoner för JIPF står för ett hat i förhållande till Israel.
Om SG kan varken bekräfta eller förneka jud ... Läs mer...

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

« Tillbaka till översikt av Gideon Svedik.