Den stora kristna bloggkatalogen på nätet
KÖRKORTSANNONS
körkort
KÖRKORTSANNONS
Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!

Kristi Kärlek driver oss att gå


Ett inlägg från bloggen: Acts20:24


Publicerad den 20 oktober 2021 16:04. Läs inlägget på bloggen här.

Lyssnade i dag på ett vittnesbörd från en evangelist som kommer från en muslimsk onådd folkgrupp. Han berättade om att allting förändrades när han fick upp ögonen för dessa verser i 2 Korinterbrevet 5:14-15

Ty Kristi kärlek driver oss, eftersom vi är övertygade om att en har dött i allas ställe, och därför har alla dött. Och han dog för alla, för att de som lever inte längre skall leva för sig själva utan för honom som har dött och uppstått för dem.
Han var uppväxt i en muslimsk kontext och när han blev en kristen vände han sig emot islam. Han konfronterade ofta Muhammed, Koranen, Islam etc i sina samtal med muslimer. Ofta när han försökte få kontakt med andra personer från denna folkgrupp så istället för samtal om Jesus blev det diskussioner om treenigheten och vem Jesus är osv. Detta ledde ju aldrig till goda samtal om Jesus utan istället blev det heta diskussioner som inte ledde någonstans.
Men, säger han, när han fick möta Guds kärlek så förändrades allt. Han fick en ännu större kärlek till Gud och samtidigt för alla människor. När detta skedde så började hans konversationer att förändras. Istället för diskussioner blev det samtal om Jesus och han fick leda människor till tro.
What about us?
I bibeltexten står det att ...Kristi kärlek driver oss. Vad innebär det för dig, och för mig? Kan vi ärligt säga om oss själva att det är Kristi kärlek som driver oss? Vi ska inte leva för oss själva utan för Jesus.
Tänk om Gud kunde förvandla oss till att förstå hur mycket han älskar oss men också låta honom fylla oss med hans kärlek till alla människor.
Jesus vill använda oss att nå alla människor med evangelium oavsett vilken kultur, religion, hudfärg, kön man tillhör. Vi ska inte leva här för oss själva utan vi finns här för ett syfte - att göra lärjungar av alla folk (Matt 28:18-20). ... Läs mer...

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

« Tillbaka till översikt av Acts20:24.