Den stora kristna bloggkatalogen på nätet
KÖRKORTSANNONS
körkort
KÖRKORTSANNONS
Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!

Kommer Ryssland att starta krig med Ukraina?


Ett inlägg från bloggen: Acts20:24


Publicerad den 5 januari 2022 10:10. Läs inlägget på bloggen här.

För en tid sedan, ställde en person frågan till mig, "tror du att Putin kommer att starta krig med Ukraina?" Jag svarade då att jag inte tror att Putin vågar gå in militärt i Ukraina eftersom det kommer att kosta för mycket; både ekonomiskt men också i människoliv. Det som skett de senaste veckorna gör att jag inte är riktigt säker idag. Jag hoppas fortfarande att det endast är ett spel för att skrämma USA och väst att lämna Ukraina ifred när det gäller medlemskap i NATO.
Rysslands band till Ukraina
Någon påstod för mig för ett antal år sedan att det finns ukrainskt blod i varje ryss. Detta är självklart en överdrift men det ligger nog lite i det. De har så mycket gemensamt. Ukraina och Ryssland har ju varit så nära allierade för så länge och för många är banden också väldigt känslomässiga. Under Sovjettiden var ju Ukraina den näststörsta republiken. Ukraina räknades ju också som kornboden i det forna Sovjet där jordbruket men också militära fabriker fanns.

Vad har hänt?
För några veckor sedan sa man att Kremlin har flyttat trupper till Ukrainas gräns. Man säger att mellan 60,000 och 175,000 trupper har förflyttats. Siffrorna spretar lite beronde på vem som kommer med siffran. Washington Post skriver, "När spänningarna ökar mellan Washington och Moskva över en potentiell rysk invasion av Ukraina, har USA:s underrättelsetjänst funnit att Kreml planerar en multifrontoffensiv så snart som i början av nästa år som involverar upp till 175 000 soldater, enligt amerikanska tjänstemän och ett underrättelsedokument som erhållits av Washington Post."Indianexpress skriver att "För USA och EU är Ukraina en avgörande buffert mellan Ryssland och väst. I takt med att spänningarna mot Ryssland ökar blir USA och EU alltmer fast beslutna att hålla Ukraina borta från rysk kontroll. Ansträngningarna att införa Ukraina i Nato har pågått i många år och verkar ha tagit fart på senare tid. Ryssland ... Läs mer...

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

« Tillbaka till översikt av Acts20:24.