Den stora kristna bloggkatalogen på nätet
KÖRKORTSANNONS
körkort
KÖRKORTSANNONS
Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!

Fortfarande ett spänt läge mellan Ryssland och Nato. Vad innebär detta för Ukrainas framtid?


Ett inlägg från bloggen: Acts20:24


Publicerad den 14 januari 2022 10:10. Läs inlägget på bloggen här.

Ryssland
Ingen har nog undgått att läsa och höra om Ryssland under de veckor som gått. Det är nog spaltmetrar som skrivits om vad som händer vid Ukrainska gränsen där källor säger att Putin har dragit fram med 100,000 trupper som han beordrat stanna vid gränsen.
President Putin och President Biden har haft flera telefonsamtal där man försökt lösa den konflikt som uppstått. I onsdags (läs den 12 jan) möttes NATO med Ryssland i Brussels för att samtala om detta.
För att förhindra att Ryssland ska starta krig mot Ukraina har Ryssland lagt fram ett antal krav: att NATO ska avlägsna alla trupper eller vapen som har utplacerats till länder som gick med i alliansen efter 1997, vilket skulle omfatta stora delar av Östeuropa, inklusive Polen, de före detta sovjetländerna Estland, Litauen, Lettland och Balkanländerna. Ryssland har också krävt att Nato ska utesluta ytterligare expansion, inklusive Ukrainas anslutning till alliansen, men också Sverige och Finland. NATO ska inte heller kunna genomföra övningar utan föregående överenskommelse från Ryssland i Ukraina, Östeuropa, i Kaukasusländer som Georgien eller i Centralasien. (läs mer här)
NATO kommer ju vad jag förstår inte gå med på dessa krav eftersom de säger att de inte kan hindra ett självständigt land att gå med i alliansen.
Vad detta innebär främst för Ukraina vet jag inte men idag är det en mycket intressant artikel om de kristna i Dagen där "många fruktar en rysk invasion, och det är detta som får kristna att vilja lämna sitt hemland."
De flesta av oss och speciellt vi i Sverige kan nog inte föreställa oss vad det innebär att vara mitt uppe i ett krig. Det är många tusen från båda sidor som dött i detta krig som sker i östra Ukraina. Tänk på alla deras familjer. Jag hörde om en ung kille som skickades till Donbass på sin militärtjänstgöring. Det dröjde inte länge förrän han blev hemskickad eftersom hans båda ben var bortsprängda. Tän ... Läs mer...

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

« Tillbaka till översikt av Acts20:24.