Den stora kristna bloggkatalogen på nätet
KÖRKORTSANNONS
körkort
KÖRKORTSANNONS
Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!

Inför söndagen. Tema: LIVETS KÄLLA


Ett inlägg från bloggen: Sidan 2


Publicerad den 15 januari 2022 04:04. Läs inlägget på bloggen här.

från gamla testamentet
Jesaja kapitel 55, vers 1-4
Kom, alla ni som törstar,kom hit och få vatten,kom, även om ni inte har pengar!Förse er med säd, så att ni får äta!Kom och få säd utan pengar,vin och mjölk utan att betala!Varför lägger ni pengar på det som inte är bröd,er lön på sådant som inte mättar?Lyssna till mig, så får ni äta gottoch njuta av feta rätter.Kom till mig och hör noga på,lyssna, så får ni liv.Jag sluter ett evigt förbund med er,den nåd jag visat David skall bestå.Honom gjorde jag till ett vittne för folken,till furste och härskare över dem.


från breven
Uppenbarelseboken kapitel 22, vers 16-17
Jag, Jesus, har sänt min ängel till er för att vittna om detta i församlingarna. Jag är skottet från Davids rot och hans ättling, den strålande morgonstjärnan.”Och Anden och bruden säger: ”Kom!” Och den som hör det skall säga: ”Kom!” Och den som törstar skall komma. Och den som vill skall fritt få dricka av livets vatten.


från evangelierna
Johannesevangeliet kapitel 4, vers 5-26
och kom där till en stad som hette Sykar, inte långt från den mark som Jakob gav sin son Josef.Där fanns Jakobs källa. Jesus, som var trött efter vandringen, satte sig ner vid källan. Det var mitt på dagen.En samarisk kvinna kom för att hämta vatten. Jesus sade till henne: ”Ge mig något att dricka.”Lärjungarna hade nämligen gått bort till staden för att köpa mat.Samariskan sade: ”Hur kan du, som är jude, be mig om vatten? Jag är ju en samarisk kvinna.” (Judarna vill inte ha något med samarierna att göra.)Jesus svarade henne: ”Om du visste vad Gud har att ge och vem det är som säger till dig: Ge mig något att dricka, då skulle du ha bett honom, och han skulle ha gett dig levande vatten.”Kvinnan sade: ”Herre, du har inget att hämta upp det med och brunnen är djup. Varifrån tar du då det levande vattnet?Skulle du vara större än vår fader Jakob som gav oss brunnen och själv ... Läs mer...

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

« Tillbaka till översikt av Sidan 2.