Den stora kristna bloggkatalogen på nätet
KÖRKORTSANNONS
körkort
KÖRKORTSANNONS
Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!

Amnestys apartheidrapport och medias behandling av den


Ett inlägg från bloggen: ISRAELNYHETER


Publicerad den 8 februari 2022 12:12. Läs inlägget på bloggen här.

Amnestys rapport i sig är ingen överraskning, den är en fortsättning på Amnestys svartmålning av Israel under tiotals år. Medias reaktion på rapporten är däremot oerhört skrämmande. Kritik av Israel betraktas tydligen alltid som fakta.
Jag behandlar här både rapporten och medias ( YLE och ÖT) agerande.
Här några plock från rapporten:
Amnestys rapport är ingen objektiv rapport. Den stöder nästan alla de krav palestinierna ställer på Israel och den använder ett språkbruk som hela tiden är propalestinsk eller antiisraelisk. Ett exempel är användandet av begreppet OCCUPIED PALESTINIAN TERRITORIES (OPT).
En neutral beteckning skulle var "omstritt territorium" men också "ockuperat territorium" skulle vara mer korrekt. Men som jag många gånger sagt kan det inte vara "palestinskt" territorium eftersom det aldrig varit det. Efter att turkarna (Ottomanska riket" förlorade området i första världskriget gav Nationernas förbund uppdraget åt Storbritannien att förvalta området så att judarna där skulle återupprätta sin nationalstat.
Jordanien ockuperade västbanken 1948 och Egypten ockuperade Gaza. Under de 19 år som ockupationen varade fördrevs alla judar från området. Vapenstilleståndslinjen från 1949 kallas Gröna linjen. Den var ingen gräns, det står till och med i avtalet att linjen inte skall ha någon betydelse för en framtida gränsdragning. 1968 erövrade Israel områdena i sexdagarskriget. En 19- årig olaglig arabisk ockupation förvandlade inte området till "palestinskt territorium" och förbjudet område för judar.
Redan vid Durbankonferenssens NGO Forum 2001 där Israel utpekades som en rasistisk apartheidstat fanns Amensty med utan att ta avstånd från sluttextens hårda och osakliga angrepp på Israel. Amnestys ståndpunkt har således varit känd i över 20 år.
Rapportens rekommendationer till regeringar:
-Inga vapen till Israel
(in particular those that enjoy close diplomatic relations with Israel such ... Läs mer...

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

« Tillbaka till översikt av ISRAELNYHETER.