Den stora kristna bloggkatalogen på nätet
KÖRKORTSANNONS
körkort
KÖRKORTSANNONS
Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!

ÖT och Bassam Almohors artikel "Låt mig visa dig Västbanken"


Ett inlägg från bloggen: ISRAELNYHETER


Publicerad den 25 februari 2022 15:03. Läs inlägget på bloggen här.

Österbottens Tidning fortsätter sin oförklarliga och sorgliga svartmålning av Israel. Först ställde sig Kenneth Mynnti i en ledare bakom anklagelserna mot Israel om apartheid och nu har man beslutat publiceras en artikelserie av Bassam Almohor: "Låt mig visa dig Västbanken". Han presenteras som en person som gör politiska guidningar. Tydligen är han den som skall guida ÖT:s läsare om situationen på västbanken. Inte förvånande får läsarna redan i första artikeln läsa att Israel utövar apartheid, helt i enlighet med ÖT:s linje.
ÖT väljer att med stor röd text framhäva två uttalanden av Bassam: ”Som palestinier måste jag vara noga med att inte beträda judiska israeliska bosättningar. Jag kan helt enkelt bli ­skjuten.” och ”Vi tillåts inte komma in i Israel, eller det ­historiska Pales­tina för den delen.”
Jag skall ta upp några saker som Bassam nämner och inte nämner.
- Han börjar med områdets historia. Likt dagens palestinska ledare undviker han att nämna judarnas historia. I förbifarten nämns visserligen Israels namn på området "Judéen och Samarien två judiska kungariken från biblisk tid". Men inget om att detta området är hjärtat av judarnas historiska hemland. Det var på västbanken Abraham vandrade med sina fårahjordar, det var här David föddes och regerade, här föddes också Jesus. Här har judarna bott i sin egen stat, härifrån har de fördrivits och återvänt flera gånger. Enligt vapenstilleståndslinjen från 1949 befinner sig till och med judarnas religiösa och historiska centrum Jerusalem på detta område. Bassam konstaterar bara att från början var det ett litet territorium som aldrig var självständigt, och således fick ett namn för varje ockupation.
- Bassam nämner att området innan Israel blev självständigt var under brittiskt styre och kallades Palestina. Han nämner inte att britterna förvaltade Palestinamandatet för att hjälpa judarna att återupprätta sin national ... Läs mer...

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

« Tillbaka till översikt av ISRAELNYHETER.