Den stora kristna bloggkatalogen på nätet
KÖRKORTSANNONS
körkort
KÖRKORTSANNONS
Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!

ÄR RELIGION RELEVANT IDAG!


Ett inlägg från bloggen: Jesusliv


Publicerad den 19 mars 2022 02:02. Läs inlägget på bloggen här.

Vårt moderna samhälle vill gärna proklamera sig vara multikulturellt och sekulärt, och riktningen tycks vara en framtid utan gammeldags religiöst barlast där vetenskapen är verktyget för ständigt framåtskridande och välstånd, lycka för allt och alla.
Jodå, vetenskapen har gjort mycket gott och möjliggjort materiell välstånd, bättre sjukvård osv. Men, och här behöver det målas ett gigantiskt frågetecken, till vilket pris? Och varför är människan ändå inte "lyckligare"? Ensamhet, psykisk ohälsa eskalerar som aldrig förr, droger och kriminalitet, våldsdåd och skadegörelse, otrygg skolmiljö osv. Lägg därtill miljöförstöringen.
Enligt statistik är ungefär 80% av jordens folk fortfarande religiösa. Men, i vårt "moderna" land är det bara några få procent av befolkningen som är bekännande kristna, invandringen har fört in andra religioner också, men de flesta tror inte på Gud. För 100 år sedan var förhållandet det motsatta, och på flaggan vajar fortfarande ett vackert gult kors, folk vill alltjämt gifta sig i kyrkan och begrava sina döda där, varför? Traditioner inger trygghet kanske du säger, nåja, men varför lyckades inte 70 år av järnhård kommunism i Sovjetunionen utplåna den kristna tron? Varför beräknas runt 100 miljoner kineser ha blivit kristna senaste decennierna, mitt under svår förföljelse? Svaret är uppenbart, vetenskapen kan inte möta människans största och djupaste behov av meningen med sin existens, och det tycks dessutom finnas ett behov av "liv" som mättar, att uppleva inre tillfredsställelse och nu ännu ett begrepp som vetenskapen inte behärskar, nämligen "frid". Materiellt framgångsrika, kändisar knarkar och de flesta drogar sig om än via alkohol i jakt på denna frid och liv, men möts bara av en förödande tomhet. Det är just här kristna tron kliver in och levererar. Förklaringen är inte vetenskaplig, den är "övernaturlig", dvs över naturens eller vetenskape ... Läs mer...

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

« Tillbaka till översikt av Jesusliv.