Den stora kristna bloggkatalogen på nätet
KÖRKORTSANNONS
körkort
KÖRKORTSANNONS
Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!

En fordrukken akademiker finner GUD!


Ett inlägg från bloggen: Jesusliv


Publicerad den 19 mars 2022 02:02. Läs inlägget på bloggen här.

I tenåringsalderen satt jeg ved kanten av et stort vatn i finsk Lappland. Sammen med meg hadde jeg litt öl. Jeg satt og så på solnedgangen. Snart tok mörket over. Mens jeg satt der opplevde jeg bare tomhet. Jeg spurte meg selv: "Finnes det i virkeligheten ikke noe mer"? Dette spörsmålet jaget inne i meg mens jeg leste på Universitetet. I närmere 4 år leste jeg kanskje 100 av de mest kjente bökene som litteraturavdelingen hadde, filosofi etc. Samtidig ble finsk öl byttet ut med en annen type öl og også vin. Jeg var ofte på studentkroen og ble etterhvert beruset 3 ganger i uken.
Jeg fant ingen svar på mitt spörsmål hverken i mine böker eller ved å drikke. Meningslösheten og tomheten ville kvele livet, om det da fantes noe liv. Hele tiden mötte jeg kristne som önsket at jeg skulle ta i mot Jesus. Med hånflir og overlegenhet viftet jeg dem bort. Ordene de brukte kom jeg likevel ikke unna og de vekte min samvittighet. Jeg fikk en merkelig opplevelse, men hvor kom den fra?
Skulle jeg behöve "syndenes forlatelse"?
I disse dagene döde en när bekjent av meg. Jeg var med og bar kisten og i det vi bar den ut, opplevde jeg Guds närhet. Jeg opplevde lys, glede og fred midt i all sorg og död. Det fantes noe der oppe.
Rystet og förnärmet sent om kvelden den 17. august 1995 begynte jeg å lese en bok om evangeliet. Da ble den kristne tro alvor for meg. Jeg forstod at jeg var skyldig ovenfor Gud. Frelseren Jesus hadde likevel tatt min skyld, min straff, opp på det blodige Korset. Men som en sta, envis og overmodig finnlender önsket jeg enda et bevis og en bekreftelse fra den Höyeste. Jeg fikk svar. Jeg så ut gjennom vinduet og löftet mitt blikk i nattemörket mot himmelen mens jeg ropte höyt:" Gud om du finnes, vis det for meg nå". Og Gud viste seg denne gangen med en overveldende kjärlighet og fred. Hele rommet ble blendet hvitt. Jesus tok meg i handa og sa: "Peter, jeg döde for deg. Jeg elsker deg. Du er tilgitt og fri. Fölg ... Läs mer...

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

« Tillbaka till översikt av Jesusliv.