Den stora kristna bloggkatalogen på nätet
KÖRKORTSANNONS
körkort
KÖRKORTSANNONS
Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!

Israels profetiska resa


Ett inlägg från bloggen: Jesus kommer Snart


Publicerad den 5 februari 2019 10:10. Läs inlägget på bloggen här.

Vi lever i de sista dagarna, veckorna, månaderna och åren, på själva avslutningen av denna tidsålder. Om vi inte våra hjärtan är helt överbevisade om den tid vi lever i, så kan vi tro dessa starka och tydliga tidstecken som vi ser och upplever med våra egna ögon

Israel – Guds målstock

Landet Israel, Jerusalem, det tredje templet och det judiska folket, är och förblir det starkaste av alla tidstecken som pekar på Jesu återkomst. Om vi ser Guds handlande med det judiska folket, och använder dessa profetiska milstolpar som målstock och mätrör, för att tyda tiden och bekräfta vart vi befinner oss på Herrens profetiska tidslinje, så kan vi konstatera att tiden är mycket kort.

På ganska få år, har vi sett Israel bli en nation igen, efter nästan 2000 år i diasporan. Vi har sett Jerusalem bli Israels huvudstad, och vi har sett kolossala förberedelser till det kommande och tredje templet. Vi har samtidigt sett tecken i himlen som pekar på, att vi är mycket längre i tiden än vi själva tror. Här följer en genomgång av fantastiska milstolpar, som inte är utan betydning, men bevis för både Guds existens, Herrens eviga löften till Israel och Jesu snara och dyrbara återkomst.

År 1791 – Den globala frigörelsen av judar

Det var under den franska revolutionen som frågan om judarnas frigörelse och likställighet blev aktuell. Det upprättades bland annat judiska bosättningsområden i Kejsardömet Ryssland. Området existerade från 1791-1917.

År 1880 – Det hebreiska språket återupplivas

Återupplivandet av hebreiskan är ett unikt fenomen. Det var den judiska journalisten Eliezer Ben Yehuda som hade en vision om att förändra det gamla språket för att möta det livets moderna behov i landet. Han författade den första moderna hebreiska ordboken, och blev förfader och känd som den som återupplivade det hebreiska språket.

År1882 – Den första mass-immigration av judar till Israel börjar

Det profetiska ... Läs mer...

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

« Tillbaka till översikt av Jesus kommer Snart.