Den stora kristna bloggkatalogen på nätet
KÖRKORTSANNONS
körkort
KÖRKORTSANNONS
Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!

Israels 70 profetiska år


Ett inlägg från bloggen: Jesus kommer Snart


Publicerad den 26 april 2018 09:09. Läs inlägget på bloggen här.

Hes 37: 4-6 - Då sade han till mig: "Profetera över dessa ben och säg till dem: Ni förtorkade ben, hör HERRENS ord: Så säger Herren, HERREN till dessa ben: Se, jag skall låta ande komma in i er, så att ni får liv. Jag skall fästa senor vid er och låta kött växa ut på er och övertäcka er med hud och ge er ande, så att ni får liv. Och ni skall inse att jag är HERREN


I en syn från Herren, ser profeten Hesekiel en massa döda ben som blir levande. I vers 11 kan vi läsa att det är Israels hus som är beskrivet. I det naturliga ville det vara omöjligt att dessa döda ben kunde bli levande igen, men Herren visar Hesekiel att det både är möjligt, och att det en dag kommer att ske. Det är Gud själv som ger dem sin ande, och i vers 8 ser vi Israel återfödas som en nation. 


Den 14 maj 1948 gick det profetiska ordet i uppfyllelse, och Israel blev åter igen en självständig nation, efter nästan 2000 år i diasporan. Det var med andra ord ett profetiskt handlande direkt från Herren, och är ett tidstecken som är knuten till ändetiden och Jesu dyrbara återkomst.

Talens symboliska innebörd

Vi vet att Herren handlar genom bestämda tidsperioder, mönster och tal, som kan ha en bokstavlig eller en symbolisk innebörd.

Herren skapade exempelvis skapelsen på 7 dagar, där talet 7 symboliserar det som är perfekt och fullkomligt. Talet 1 står för enhet och den treeniga Guden (5 mos 6:4). Vidare hade Herren hade 12 lärjungar, där talet 12 symboliserar ”Guds ordning med Israel”. Det betyder att talet 12 på ett särskilt sätt är knytet till Israel. Talet 40 symboliserar ”straff på grund av synd”, och är en kombination av talet 4, som är världens tal, och talet 10 som symboliserar ”fullständighet” och ”Guds lag”. Syndafloden varade exempelvis i 40 dagar, och Israels barn vandrade omkring i öknen i 40 år på grund av deras otro.

Talet 70

Talet 70, som samtidigt är Israels år som nation, står för det ” ... Läs mer...

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

« Tillbaka till översikt av Jesus kommer Snart.