Den stora kristna bloggkatalogen på nätet
KÖRKORTSANNONS
körkort
KÖRKORTSANNONS
Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!

Jesu återkomst före vedermödan – Del 5 – Pretrib i GT


Ett inlägg från bloggen: Jesus kommer Snart


Publicerad den 15 februari 2017 10:10. Läs inlägget på bloggen här.

Det här är femte delen i serien ”Jesu återkomst före vedermödan”, som är ett försvar för ett uppryckande av Guds brud och församling, innan dess att den sista årsveckan och vedermödans tid får sin början.


Även om uppryckandet är något av det som hör till NT och församlingens hemligheter, så kan vi ändå se en röd tråd genom bilder och symboler i GT. Det här inlägget tar utgångspunkt i berättelser som Enok, Lot, Rebecca och Isak, Rut, Rahab och Daniel, och visar på vilket sätt att Herren förhåller sig till vedermödan och församlingen. Vi börjar i kronologisk ordning med berättelsen om Enok:

Enok


1 Mos 5:24 – Sedan Hanok på detta sätt vandrade med Gud fanns han inte mer, ty Gud hämtade honom.Enok är på många sätt en gammal testamentlig förbild på församlingen, som kan vara en häntydning till både själva födelsen, men också för tidspunkt för uppryckandet av församlingen.


Utan att möta döden


Heb 11:5 - Genom tron togs Hanok bort utan att möta döden. Och man fann honom inte mer, ty Gud hade tagit honom till sig. Enok blev uppryckt utan att smaka döden, för Gud hade tagit honom till sig. Där är Enok en fantastisk förebild på församlingen som har samma underbara löfte.


Att en dag kommer en utvald generation, att bli uppryckt till Herren utan att möta döden, och tillsammans med dem som tidigare har somnat in, kommer vi som fortfarande lever och är kvar, att ryckas Herren i möte för att möta honom på skyn.


Tre slags människorDet fanns tre olika slags människor som levde på Noas tid innan syndafloden kom. Det var de otroende som förkastade Herrens ord, där alla gick under i syndafloden. Det var Noa och hans släkt som blev bevarade genom syndafloden, och det var Enok som blev uppryckt till Herren innan syndafloden kom.På var sitt sätt representerar dessa människor tre olika kategorier som vi kan jämföra med vår tid i dag. På precis samma sätt så ser vi tre sla ... Läs mer...

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

« Tillbaka till översikt av Jesus kommer Snart.