Den stora kristna bloggkatalogen på nätet
KÖRKORTSANNONS
körkort
KÖRKORTSANNONS
Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!

Gästinlägg av Rune Johansson: Ekonomin - Globalisternas Redskap


Ett inlägg från bloggen: Jesus kommer Snart


Publicerad den 24 november 2016 20:08. Läs inlägget på bloggen här.

Så var då denna hektiska och manipulerade amerikanska valrörelse över. För den stora majoritet som förlitade sig på valundersökningar presenterade av köpta mainstreammedia så blev resultatet också en stor överraskning. För oss som genomskådade denna manipulation och sökte oss till oberoende källor kom resultatet dock inte som någon skräll. Ett flertal finansiella bedömare menade under hela senare delen av valrörelsen att Trump högst sannolikt skulle gå segrande ur striden.

Hur kunde då valet få denna utgång? Det finns självklart ett flertal olika faktorer som påverkat valutgången. I denna artikel kommer vi att koncentrera oss på de finansiella orsakerna och försöka analysera om Trumps politiska agenda ur ekonomisk utgångspunkt är möjlig att genomföra.

Den amerikanska under- och medelklassen har under de senaste decennierna, och då inte minst under Obamas åtta år vid makten, fått känna på svidande ekonomiska försämringar. Att stora delar av denna grupp, tydligast accentuerat i det så kallade rostbältet, nu fått nog är föga förvånande. I vissa distrikt som en gång var hem för stålarbetare, kolgruvearbetare och party-line demokrater har man under senare år fått se arbetslösheten nå ända upp till 25 procent. Befolkningen i dessa områden är några av de som nu övergett demokraterna och lagt sin röst på Trump.

I diagrammet kan vi se hur de redan rika och välbärgade amerikanerna under flera årtionden gynnats på bekostnad av den stora amerikanska medelklassen som fått se sina inkomster krympa. Det är till och med så att delar av den tidigare medelklassen idag kan räknas in under USA:s fattiga befolkning.  
Många i den så kallade medelklassen tvingas idag ha två eller rent av tre olika jobb för att kunna sätta middagsmat på bordet. De senaste publicerade officiella siffrorna på den amerikanska arbetslösheten presenterades som 4,9 procent. Detta är kraftigt manipulerade tal och långt ... Läs mer...

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

« Tillbaka till översikt av Jesus kommer Snart.