Den stora kristna bloggkatalogen på nätet
KÖRKORTSANNONS
körkort
KÖRKORTSANNONS
Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!

Kampen mot det onda, av Janne Ohlin


Ett inlägg från bloggen: Vårt Dagliga Bröd


Publicerad den 12 april 2020 15:03. Läs inlägget på bloggen här.

"Vargen i fårakläder"


Mycket viktig  undervisning, inte minst till församlingen idag, där det stora avfallet från Sanningen, är så påtagligt och sorgligt. 
"Kampen mot det onda, av Janne Ohlin 14 mars, 2020
 March 14, 2020 by Janne

"Kampen mot det onda"
När det gäller kampen mot det onda eller mörkret, säger bibeln att det inte är mot kött och blod, utan den fallna änglavärldens påverkan över det som är i mörker.
Mörker kan med andra ord beskrivas med Syndens konsekvens.
 Vi lever i en fallen värld och syndens konsekvens kommer inte lösas förrän vid den sista basunens ljud. Det är vid Jesu tillkommelse, som är mänsklighetens stora hopp, Gud själv kommer att ta hand om det onda.
Bibeln säger att den onde har syndat från begynnelsen, så därför finner vi också mörkret från begynnelsen. Bibeln säger också att hela världen är i den ondes våld 1 Joh.5:19. Människan föds andligt blind och måste födas på nytt för att kunna se, och kunna gå in i Guds Rike. (Joh.3). Ingen människa har Guds ljus i sig från födseln.
Hos de judiska ledarna på Jesu tid var det yttre viktigare än det inre. Han kallade dem för "hycklare", det betyder att "uppträda bakom en mask". Jesus varnade sina lärjungar för deras surdeg, hyckleriet.
Luk. 12:1 "Under tiden hade människor samlats i tiotusental, så att de höll på att trampa ner varandra. Då började Jesus tala, först och främst till sina lärljungar: "Ta er i akt för fariséernas surdeg, hyckleriet! = Det yttre skenet! Prestigen!


Lyssna till undervisningen på mp3:

Janne: Kampen mot det onda (mp3) Text >>(15/3-20) 
http://www.truereformation.net/2020/03/14/kampen-mot-det-onda/ ... Läs mer...

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

« Tillbaka till översikt av Vårt Dagliga Bröd.