Den stora kristna bloggkatalogen på nätet
KÖRKORTSANNONS
körkort
KÖRKORTSANNONS
Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!

Falsk och äkta andlighet, av Sven Reichmann.


Ett inlägg från bloggen: Vårt Dagliga Bröd


Publicerad den 24 oktober 2018 17:05. Läs inlägget på bloggen här.

http://kristenmp3.se/SvenReichmann/Ande_och_kott/4.%20Falsk_och_akta_andlighet.mp3


Textad version:

När bibeln talar om ande, själ och kropp, så talas det på något sätt om att vi lever i två världar. En skapad synlig värld och en skapad osynlig värld. Vi är medborgare i båda, och vi kan leva för den ena världens skull eller för den andra världens skull. När Paulus talar om att vandra efter köttet, att leva i köttet, så menar han att leva för denna världen, att leva för min egen skull. 

När han talar om att vandra i Anden, så talar han om att leva för Kristi skull, för den tillkommande världens skull, och i viss utsträckning med den tillkommande världens krafter. Men det viktiga är motivet, det handlar inte om att vi delar upp kroppen i bitar, såsom en bit själ och en bit ande, och att man frågar sig själv: ”Gör jag det för Kristi skull eller gör jag det för min egen skull?” För det är den skillnaden mellan kött och ande som Paulus talar om. 

Att vandra efter köttet är att leva för sin egen skull, sig själv till behag. Att vandra i Anden är livsfarligt för köttet, alltså för den fysiska kroppen här och nu. När jag börjar vandra i den rättfärdighet, som Gud ger mig,  genom sin Helige Ande, med den tillkommande världens krafter, och för den tillkommande världens skull, så reses det ett kors över mitt liv. Det är ingen smärtfri eller riskfri vandring. Jesu eget liv ger oss exempel på det.

Frågan idag om vad som är andligt eller inte andligt är väldigt förvirrande, när den s.k. nyandligheten väller in på bred front. Enligt bibelns sätt att förklara vad som är andlighet så skulle all nyandlighet bedömas som nyköttslighet. Därför att detta är något som jag går in i för min egen skull där jaget är i centrum och vad jag kan vinna på det, och vad jag ska styra över i min framtid.  Ockultism är inte andligt, utan det ät är köttsligt, därför att man gör det för sin ege ... Läs mer...

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

« Tillbaka till översikt av Vårt Dagliga Bröd.