Den stora kristna bloggkatalogen på nätet
KÖRKORTSANNONS
körkort
KÖRKORTSANNONS
Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!

Kärleken har sin glädje i Sanningen! Viktig undervisning av Elvor Ohlin!


Ett inlägg från bloggen: Vårt Dagliga Bröd


Publicerad den 16 juni 2018 18:06. Läs inlägget på bloggen här.

Sanningens väg är den Heliga Vägen!


Lyssna till Mp3 undervisningen här:  http://elvorochjanne.se/karleken-har-sin-gladje-i-sanningen/

Läs hela texten här:  http://elvorochjanne.se/karleken-har-sin-gladje-i-sanningen/

  Citat: ”1Kor 13:4  Kärleken är tålig och mild, kärleken avundas inte, den skryter inte, den är inte uppblåst, 5  den uppför sig inte illa, den söker inte sitt, den brusar inte upp, den tillräknar inte det onda. 6  Den gläder sig inte över orättfärdigheten men har sin glädje i sanningen. Kärlek på grekiska är agape, som är gudomlig kärlek, osjälvisk, uppoffrande, utgivande, ren kärlek och välvilja. Det innebär att Gud ger det som är bäst till oss människor. Det kanske inte är det vi vill ha eller tycker vi ska ha men Gud vet vad vi behöver bäst. Vi ska också ha med vers 2, Kärlekens lov, som talar om att om vi har all kunskap och all tro men inte har kärlek, då är vi ingenting.” Citat: ” Allt som Jesus sa och gjorde var sanning!Sanningen är grunden och en förutsättning för kärleken – och för att ta emot (Guds) kärlek.
Äkta kärlek bygger på sanning.
Sanningen är kunskap om Gud och Guds rådslut, Guds vilja.
Sanningen – läran – för oss till Guds kärlek.
Sanningen avslöjar oss som syndare men erbjuder också förlåtelse och befrielse av nåd.
Kärlek (agape) är att vandra i sanningen, i lydnad till Guds vilja.
Utan sanning finns ingen Guds kärlek och ingen kraft att leva för Gud. Inte heller någon enhet, för kärlek och sanning går inte att skilja åt.

Det finns de som säger: ”Om vi bara visar kärlek kommer människor till Gud”. Jag tänker, ja det kan dra en del människor. Men Jesus är Guds kärlek personifierad och vad hände? ”Ty så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son…” Gud gav det absolut bästa. Han bevisade sin kärlek och erbjuder människan förlåtelse men alla tog ändå inte emot Jesus n ... Läs mer...

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

« Tillbaka till översikt av Vårt Dagliga Bröd.