Den stora kristna bloggkatalogen på nätet
KÖRKORTSANNONS
körkort
KÖRKORTSANNONS
Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!

Yoga är ingen religionsneutral övning!


Ett inlägg från bloggen: Vårt Dagliga Bröd


Publicerad den 14 maj 2018 07:07. Läs inlägget på bloggen här.

Sanningen om yoga!                                     Hämtat från  http://bibelfokus.se/yoga  "Yoga marknadsförs idag i Västvärlden som en metod för att lindra stress, öka koncentration, stärka tankeförmågan, öka kroppslig fitness och välmående, osv. Yoga blir genom detta allt vanligare på arbetsplatser, skolor, inom rehabilitering, m.m. Nyligen beslutade t.ex. Skolinspektionen i Sverige att yoga inte har något med religion att göra, och därför är det helt i sin ordning att erbjuda elever yoga i den svenska skolan. Detta har vi sett redan tidigare. I Skolverkets författningssamling 2011:13 - "Skolverkets föreskrifter om kursplan och kunskapskrav för ämnet dans i förberedande dansarutbildning för årskurs 4.9 i grundskolan” rekommenderas just yoga som en övning:”Centralt innehåll - Kompletterande dansträning: Övningar som ger fysisk kroppskännedom, till exempel yoga och pilatesteknik”.Men sanningen om yoga är att den inte alls kan skiljas från religion eftersom yoga är en del av hinduismen. Här är några relevanta, intressanta och tydliga uttalanden om yoga och hinduism:
Professor Johannes Aagard vid Dialogcentret i Århus Danmark har varnat för yoga och sagt: ”Det finns inga neutrala tekniker i yoga”.
Subhas Tiwari, professor på Hindu University of America: ”Yoga är hinduism”.
Tidskriften Hindusim Today: ”Hinduism är själen i yoga”.
Indiern Dr George Alexander: ”Det finns ingen hinduism utan yoga, och ingen yoga utan hinduism”.
Mircea Elide, chefredaktör för the The encyclopedia of Religion:  ”Kundaliniyoga kan inte och får inte förväxlas med gymnastik”.
CG Jung: ”Yogaövningar är otänkbara och skulle också bli ineffektiva utan de idéer på vilka de är baserade” (Det okända s 55 - H Arlebrand)
Före detta guru Rabi Maharaj har uttryckt det så här: "Yoga leder oundvikligen männ ... Läs mer...

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

« Tillbaka till översikt av Vårt Dagliga Bröd.