Den stora kristna bloggkatalogen på nätet
KÖRKORTSANNONS
körkort
KÖRKORTSANNONS
Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!

"MANIPULATÖREN"!


Ett inlägg från bloggen: Jesusliv


Publicerad den 20 oktober 2020 11:11. Läs inlägget på bloggen här.

Både i världsliga sammanhang och tyvärr också i våra kristna kretsar finns en nedbrytande och antikristlig manipulation av människor, det är maktfullkomliga härskartekniker för att styra och kontrollera människor, i "världen" är detta normalt och väl inarbetat och i de kristna kretsarna ett onormalt element som inte hör hemma i Guds församling, men som tyvärr i "oandliga" och avfälliga tider får mer eller mindre utrymme att härska och söndra…
Gud gav de första människorna en Fri vilja att lyda Hans bud, de valde fel och syndafallet blev fruktansvärd verklighet. Varför denna ”fria vilja”? Därför att det är ett grundfundament i att vara ”människa”, och Kärlek baseras också på fri vilja, Gud vill att vi ska älska och följa Honom av fri vilja, annars är det ingen riktig kärlek eller riktig efterföljelse…Underkastelse genom tvång är Djävulens specialitet, det ser vi historien igenom och i våra samhällen idag. Maktmissbruk, manipulation, kontroll, hot och tvång tillhör den Ondes sfär och något vi självfallet inte ska ha i våra kristna församlingar och gemenskaper. Jag har läst Tommy Liljas bok "Den Andliga Dimensionen". Här följer lärdomar från hans undervisning:
Gal.5:19-21: "Köttets gärningar är uppenbara: de är otukt, orenhet, lösaktighet, avgudadyrkan, svartkonst, fiendskap, kiv, avund, vredesutbrott, gräl, splittringar, villoläror, illvilja, fylleri, utsvävningar och annat sådant. Jag säger er i förväg vad jag redan har sagt: de som lever så skall inte ärva Guds rike".
"Köttet", dvs människans syndanatur producerar alltså allt detta, och däribland "svartkonst" vilket är detsamma som häxkraft (det står ”witchcraft” i andra Bibelöversättningar, t ex KJV och NIV). Poängen är att likväl som den Helige Ande har sin underbara kraft, så har köttet faktiskt sin egen ”ont andliga” kraft som i fallet svartkonst/häxkraft...Lilja påvisar i sin bok att "köttlig" häxkraft ... Läs mer...

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

« Tillbaka till översikt av Jesusliv.