Den stora kristna bloggkatalogen på nätet
KÖRKORTSANNONS
körkort
KÖRKORTSANNONS
Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!

Jag är tillbaka


Ett inlägg från bloggen: Tankar från magen


Publicerad den 15 februari 2020 09:09. Läs inlägget på bloggen här.

Bild: utsikten från mitt fönster mot nunnornas innergård
 
Kanske skulle den här bloggen avslutas. Det som hände mig på retreaten som jag lovat skriva om kändes alltför privat. Och, om jag ska vara ärlig, ganska skämmigt. Men några månader har gått och jag vill inte vara så feg. Därför publicerar jag nu dag för dag mina upplevelser under retreaten. Det jag inte vågade skriva är den sista dagen. Det skrev jag inte om i min dagbok. Det kommer jag att skriva om nu. I retrospektiv. Nå, så här började det.
Rögle klosters förklaring om retreat i sammandrag: Människans liv är en pendling mellan arbete och vila . Vilan i Guds ögon, är lika väsentlig som arbetet. Människan skall inte bara älska, ge sig själv. Hon måste också få bli älskad, bara få vara. Vi får vara det vi ytterst är avsedda, en inre helgedom, en trädgård, där Gud kan vandra. Har vi ibland tid att göra ingenting? Att vara stilla och låta Gud handla? Man behöver inte uppnå ett andligt "resultat". Det handlar inte om effektivitet, utan om fruktbarhet. En retreat jämförs ibland med att dra ut i "öknen". En tyst enslig plats. Öknen är den plats där Gud söker vinna ditt hjärta. När vi inte gör någonting själva, kan Guds Ord verka i oss.
Dag ett
Jag bokade den här retreaten innan lilla mamma dog, men lät bokningen vara kvar och den känns sannerligen viktig. Sedan veckoslutet då lilla mamma dog har stressen legat konstant hög och förkylningen vägrat att ge med sig. Nu får jag en möjlighet att varva ner och komma till ro.
Det känns fortfarande konstigt att lilla mamma är död. Varje gång jag slutar sent och lämnar jobbet, sätter på larmet och går till bilen, är jag nästan på väg att ringa henne. Det hade ju blivit rutin att alltid göra det då, och prata medan jag körde hem. Handsfree naturligtvis. Det är ju så när någon nära nyss gått bort, att den är oftare i ens tankar. I synnerhet lilla mammas röst minns jag, fraser ... Läs mer...

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

« Tillbaka till översikt av Tankar från magen.