Den stora kristna bloggkatalogen på nätet
KÖRKORTSANNONS
körkort
KÖRKORTSANNONS
Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!

Att våga hoppas


Ett inlägg från bloggen: Tankar från magen


Publicerad den 27 augusti 2019 22:10. Läs inlägget på bloggen här.

 Ibland blir ett stycke text betydelsebärande på ett viktigt och djupt plan. Många läser Bibeln i sökandet efter sådana rader. Andra läser lyrik. Jag läser mycket barnböcker, det ingår i mitt jobb. Också där kan plötsligt några ord tala till mig på ett särskilt sätt.

I en lätt fantasyberättelse för lågstadiet läser jag följande:
" I skuggvärlden hänger det på viljan och hoppet om man alls ska komma fram."
Till saken hör att jag helt privat just nu har lite som ett projekt att läsa hela den katolska katekesen, inte den lilla utan den riktiga. Det är drygt åttahundra sidor, ibland något svårsmält, text.
Mycket, det mesta, är sant andliga, utomordentligt genomtänkta, tankar. Jag finner att de hjälper mig att komma vidare på den andliga vägen. Annat, är tämligen genomskinligt argumenterande av en maktfullkomlig organisation för att få behålla sin position. Det lämnar jag därhän.
Liksom tusentals medmänniskor, söker jag Gud. Andra kallar det något annat. Men jag väljer att säga Gud.
I detta sökande ingår inte bara besöken i Rögle, bön och teologisk läsning, utan också till synes slumpmässiga händelser, ord, bilder eller annat som för mig blir betydelsebärande och hjälper mig på vägen.
Ju mer jag försökt på sista tiden, ju mer har sådan hjälp visat sig. Eller kanske har jag öppnat mig för flera sådana tolkningar.
Fåniga saker, som att jag hittade den perfekta karmstolen på loppis känns som kvasten man sopar framför curlingklotet så att vägen leder rätt.
Just när jag läser om hoppet i katekesen. Just när jag funderar på hoppets betydelse för mig. Just när jag inser hur djupt sambandet mellan tro, kärlek och hopp är. Just då läser jag i en barnbok att det hänger på viljan och hoppet om man alls ska komma fram.
Det är ju inte så att vi vet Gud, vi tror. Det handlar inte om kunskap, utan att välja att tro.
Och, detta är viktigt, att våga hoppas!
"Hoppets dygd ä ... Läs mer...

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

« Tillbaka till översikt av Tankar från magen.