Den stora kristna bloggkatalogen på nätet
KÖRKORTSANNONS
körkort
KÖRKORTSANNONS
Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!

Gör barnkonventionen till lag i Sverige!


Ett inlägg från bloggen: The life of a farmers wife


Publicerad den 6 mars 2012 13:01. Läs inlägget på bloggen här.

Saxat från svd.se
Alla barn ska ha rätt till en pappa


28 februari 2012 kl 13:24, uppdaterad: 29 februari 2012 kl 09:56REPLIK | ASSISTERAD BEFRUKTNING
M, FP och C har nu, trots högstämt tal om närvarande fäder, tagit ställning för en lag som slår fast vuxnas rätt till barn framför barns rätt till sina föräldrar.
Göran Hägglund

Vi kristdemokrater kommer aldrig att medverka till att avskaffa barns rätt till sina egna föräldrar. Därför motsätter vi oss de övriga allianspartiernas förslag om assisterad befruktning för singelkvinnor.
FN:s Barnkonvention slår fast att varje barn har rätt till sina föräldrar, att båda föräldrarna har ett gemensamt ansvar för barnets uppfostran och utveckling och att barnet har rätt att i högsta möjliga utsträckning veta vilka dess föräldrar är. Kristdemokraterna vill att barnkonventionen görs till svensk lag. Det vill även Socialdemokraterna, Vänsterpartiet, Miljöpartiet och Folkpartiet. Den naturliga följdfrågan till dessa partier måste då bli: hur får ni ihop det med en lagstiftning som utesluter den ena föräldern - pappan?
Ännu märkligare blir det när man betänker att samma partier länge har drivit på för en kvotering av föräldraledigheten, just med argumentet att barn har rätt till båda sina föräldrar.

Den jämställdhetsbonus som regeringen införde under förra mandatperioden hade också sin grund i barns rätt till båda sina föräldrar.
Vi kristdemokrater vill inte lägga oss i hur två föräldrar delar upp sin ledighet. Men vi delar helt uppfattningen att pappor är oerhört viktiga. Barn som saknar närvarande pappor växer många gånger upp helt utan manliga förebilder, eftersom så få män väljer att arbeta inom skola och barnomsorg. Det är ett stort problem, som knappast blir mindre av en ny lagstiftning som ställer faderskapet i skugga.
Moderaterna, Folkpartiet och Centerpartiet har nu, trots högstämt tal om närvarande fäder, tagit ställning ... Läs mer...

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

« Tillbaka till översikt av The life of a farmers wife.