Den stora kristna bloggkatalogen på nätet
KÖRKORTSANNONS
körkort
KÖRKORTSANNONS
Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!

Läsvärt


Ett inlägg från bloggen: The life of a farmers wife


Publicerad den 8 februari 2012 18:06. Läs inlägget på bloggen här.

(Saxat från Dagen.se) Brist på reflektion, DemingerPublicerad: 2012-02-08 03:00
Bär frikyrkligheten? Frågad ställdes av Sigfrid Deminger i Dagen den 3 februari. Jag vill svara både ja och nej. Jag gick ur Svenska kyrkan 2005 samtidigt som jag fortsatte att regelbundet fira mässa i Svenska Kyrkan. Ofta var det bara jag (!) och prästen närvarande. Mässans böner närde min tro. Jag lärde mig att uppskatta den vördnad och det teologiska djup som mässan uttrycker. Men min kärlek till den liturgiska formen är inte skäl nog att byta kyrkotillhörighet. I dag är jag pastor inom Evangeliska frikyrkan och har efter mycket kamp lärt mig att vara stolt över min baptistiska tradition.
Bär frikyrkligheten? Ja, dess missionsiver bär evangeliet till nya människor, i Sverige och i världen. Visserligen håller denna missionsiver på att dö ut, men än lever den kvar. Jag är stolt över de missionärer som vi som församling sänt ut, ingen skulle finansiera deras löner om inte Evangeliska Frikyrkan fanns. Jag gläds över att vanliga svenskar finner en tro genom Alphakurser, men jag sörjer samtidigt över att våra medlemmar inte vill, kan eller vågar bjuda med sina vänner.
För det andra har frikyrkan en vardagsgemenskap som bär ensamma människor genom livet och konfronterar individualisten i oss. Innebandyn och alla dessa lekar kan vi vara utan - men kaffet och städningen formar lärjungar. Utan frikyrkans arbetsgemenskaper och hemgrupper går det inte att praktisera den undervisning som kretsar kring ordet "varandra" i Paulus brev. Visserligen kostar ett sådant liv tid och kraft, därför väljer många ett församlingsliv som bara består av gudstjänstbesök, men då går något väsentligt förlorat.
Samtidigt kan jag förstå alla dem som efter livskriser inte längre orkar besöka den frikyrkliga gudstjänsten. När sjukdom och sorg drabbar samtidigt som helandet uteblir bär inte de frikyrkliga sångerna på samma sätt som mässans böne ... Läs mer...

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

« Tillbaka till översikt av The life of a farmers wife.