Den stora kristna bloggkatalogen på nätet
KÖRKORTSANNONS
körkort
KÖRKORTSANNONS
Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!

Förutsägelser om Messias i gamla testamentet


Ett inlägg från bloggen: Rakt på sak


Publicerad den 10 mars 2020 17:05. Läs inlägget på bloggen här.

Förutsägelser om Messias i GT InledningI Jesajabokens 44:e kapitel frågar Gud genom profeten:”Vem är som jag? Låt honom ta till orda, ja, lägga fram för mig vad som har hänt alltsedan jag insatte det gamla folket, och vad som skall komma, ja, låt dem berätta vad som kommer att ske. Frukta inte och var inte förskräckta. Har jag inte för länge sedan låtit er höra om detta och förkunnat det? Ni är ju mina vittnen. Finns det någon Gud förutom mig?
Nej, det finns ingen annan klippa, jag vet ingen.”


Det finns en hel mängd religioner i världen. Alla påstår sig sitta inne med sanningen. Här påstår alltså Bibelns Gud att han är helt unik. Finns någon annan Gud som förutser vad som skall hända? Om det fanns, så utmanar Gud dem att träda fram. Men svaret var givet. Bibelns Gud är unik, för att han är den som genom sina profeter talade om i förväg vad som skulle hända.Man brukar säga att det finns ungefär 300 profetior om Kristus i gamla testamentet. Om man skulle inkludera alla bilder och förebilder, så är det ännu fler. Jag ska idag inte ta upp alla, men några av dessa förutsägelser.

ProtoevangelietI 1:a Mos 3:15 säger Gud till ormen i Edens lustgård:”Jag skall sätta fiendskap mellan dig och kvinnan och mellan din avkomma och hennes avkomma. Han skall krossa ditt huvud och du skall hugga honom i hälen."

De två första människorna Adam och Eva hade brutit mot det bud gav dem i Eden:”Du kan fritt äta av alla träd i lustgården, men av trädet med kunskap om gott och ont skall du inte äta, ty den dag du äter av det skall du döden dö." ( 1 Mos 2: 16-17)Gud ställer efter fallet de tre förbrytarna Adam, Eva och ormen till svars. Gud meddelar vad förbrytelsen får konsekvernser för de tre parterna. Att det här inte bara handlar om Adam och Eva som individer utan som representanter för människorsläktet framgår av konsekvernserna ger för varje part. Eva hade kunnat föda utan smärta, men nu säger ... Läs mer...

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

« Tillbaka till översikt av Rakt på sak.