Den stora kristna bloggkatalogen på nätet
KÖRKORTSANNONS
körkort
KÖRKORTSANNONS
Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!

Vad Bibeln lär om Jesu Gudom


Ett inlägg från bloggen: Rakt på sak


Publicerad den 22 juli 2019 01:01. Läs inlägget på bloggen här.

Vad Bibeln lär om Jesu gudom
I. Ställen som uttryckligen säger att Jesus är Gud
1) Joh. 1:1 "I begynnelsen var Ordet, och Ordet var hos Gud, och Ordet var Gud."
2) 1 Joh. 5:20 "Vi vet att Guds Son har kommit och gett oss förstånd, så att vi känner den Sanne, och vi är i den Sanne, i hans Son Jesus Kristus. Han är den sanne Guden och det eviga livet."
3) Tit. 2:13 "...medan vi väntar på det saliga hoppet, att vår store Gud och Frälsare Jesus Kristus skall träda fram i härlighet."
4) Joh. 1:18 "Ingen har någonsin sett Gud. Den Enfödde, som själv är Gud, och är hos Fadern, har gjort honom känd."
5) Rom. 9:5 "De har fäderna, och från dem har Kristus kommit som människa, han som är över allting, Gud, prisad i evighet, amen."
6) Hebr. 1:8-9 (Ps. 45:7-8) "Men om Sonen säger han: Gud, din tron står i evigheters evighet, och rättens spira är ditt rikes spira. Du älskar rättfärdighet och hatar orättfärdighet. Därför, Gud, har din Gud smort dig med glädjens olja mer än dina medbröder."
7) Apg. 20:28 "Ge akt på er själva och på hela den hjord som den helige Ande har satt er som ledare över till att vara herdar i Guds församling som han har köpt med sitt eget blod."
8) Joh. 20:28 "Thomas svarade honom: 'Min Herre och min Gud'!"
9) I 2 Petr. 1:1 kallas Jesus för "vår Gud och Frälsare."
II. Jesu enhet med Fadern
10) Joh. 10:30 "Jag och Fadern är ett."
11) Joh. 10:37-38 "Om jag inte gör min Faders gärningar, så tro mig inte. Men om jag gör dem, så tro på gärningarna, om ni inte kan tro på mig. Då skall ni inse och förstå att Fadern är i mig och jag i Fadern."
12) Joh. 14:9-11 "Jesus svarade: 'Så länge har jag varit med er, och du har inte lärt känna mig, Filippus. Den som har sett mig har sett Fadern. Hur kan du säga: Låt oss se Fadern? Tror du inte att jag är i Fadern och att Fadern är i mig? De ord som jag talar till er, talar jag inte av mig själv. Fadern förblir i mig och gärningarna är hans ... Läs mer...

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

« Tillbaka till översikt av Rakt på sak.