Den stora kristna bloggkatalogen på nätet
KÖRKORTSANNONS
körkort
KÖRKORTSANNONS
Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!

Våren lockar med mycket!


Ett inlägg från bloggen: Annategebo


Publicerad den 3 maj 2013 14:02. Läs inlägget på bloggen här.

När jag var liten tog jag ett beslut som inte alls hade med att göra att jag var kristen - för jag var inte kristen då.Min pappa var konstnär och vi levde konstnärsliv och då ingår fester med andra konstnärer. På de festerna var det mycket alkohol och högljudda människor i huset medan jag o brorsan satt en trappa upp o hörde dessa fulla vuxna bete sig idiotiskt.Då tog jag ett beslut att mina barn (fast jag bara var ca 9 år) skulle aldrig få vara med om detta och jag valde att inte börja med alkohol.
Som yngre smakade jag ibland, men har som tonåring som bestämt mig för att inte dricka. Jag har haft släktingar som varit alkoholister och det finns inget positivt med det alls.När jag sedan blev kristen såg jag att det finns mycket i Bibeln som stöder mina tankar om alkohol och då var det lättare att välja bort.Våren och alla helger är inte lätta att vara tonåring på idag. "Alla" samlas utomhus o ska grilla, dricka och  festa.Idag verkar det inte finnas problem med att få tag på alkohol. De finns överallt och storasyskon till kompisar eller t.om föräldrar köper gärna ut.
Vi bor granne med en polis som berättar om hur de under våren, polisen alltså åker ut till olika grillplatser där ungdomar ofta träffas och omhändertar fulla tonåringar, häller ut dricka och tar hand om bråk. Inte direkt det roligaste delen med att va polis - Men det är tryggt att de är där. En del fulla tonåringar kan man inte ens köra hem för föräldrarna är i samma skick. Så tragiskt!

Vad vill jag egentligen säga med detta?Jag VET att för många är det Jättejobbigt nu till våren o sommaren med alla kompisar som vill att man ska med ut o grilla o festa.Man vill passa in och inte va udda. Man vill inte heller va jättetråkig och kanske förlora kompisar för att man inte gör som de.Men jag blir riktigt orolig när jag ser unga förstöra för sig själva och jag kan även se när deras föräldrar inte ens ser det ibland. De kan ... Läs mer...

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

« Tillbaka till översikt av Annategebo.