Den stora kristna bloggkatalogen på nätet
KÖRKORTSANNONS
körkort
KÖRKORTSANNONS
Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!

Utsida vs Insida


Ett inlägg från bloggen: Annategebo


Publicerad den 18 april 2013 10:10. Läs inlägget på bloggen här.

Varför tror vi så ofta att vi inte duger?Vi är inte tillräckligt snygga, smala, fina, rika, duktiga i skolan eller på jobbet?Jag får riktigt ont i magen när jag hör unga tjejer o killar som inte tror att de duger som de är. Ja det behöver inte bara vara unga som upplever det , tyvärr.Idag när jag läste en artikel på nätet blev jag SÅÅÅÅÅ ARG!! http://www.aftonbladet.se/nyheter/article16621347.abMnniskor som skor sig på andra. Som bara tänker på sig själva och helt struntar i att det är en fruktansvärd sjukdom dessa unga tjejer o killar har.Jag kan inte mycket om sjukdomen, men vet att de som är drabbade har en skev självbild. Och om då någon vill ge dem ett modelljobb när de mår som sämst och är som magrast o sjukast- vad ska de tro? Att det är bilden av skönhet och bekräftelse på att de duger.Sedan finns program som Biggest Loser där det är lite tvärtom. 
Jag gillar i och för sig att se på det programmet och det är härligt att se hur människor förändras och mår bättre - på insidan. För det är där vår självbild sitter. Den är INTE på utsidan och vårt värde som människor sitter inte i vårt utseende. Varken vi är magra, tjocka, har modekläder eller är solbrända osv.Vad är det vi håller på med- vi människor alltså?Vad är det vi matar varandra med. Vad är det för dumheter som media säger till oss?Att vi inte är tillräckligt bra! Vem säger det? Vem är det som bestämmer HUR vi ska vara eller se ut? Inte är det Gud som ger oss den självbilden.Han gjorde oss alla perfekta och i hans ögon skapade han oss vackra, precis som vi är! Problemet som vi har idag med att vi dömer varandra efter utseende fanns redan på tiden då Salomo var kung. Han skrev ner kloka saker för att vi människor ska veta vad Gud tycker o tänker om oss. Och som ska få oss att må bra på insidan!i Ords.29:25 skriver han något väldigt tänkvärt. "Den som är orolig för vad andra tycker blir beroende av ... Läs mer...

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

« Tillbaka till översikt av Annategebo.