Den stora kristna bloggkatalogen på nätet
KÖRKORTSANNONS
körkort
KÖRKORTSANNONS
Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!

Tänk efter, före


Ett inlägg från bloggen: Annategebo


Publicerad den 17 april 2013 10:10. Läs inlägget på bloggen här.

   Abbastjärnan i blåsväder efter terrorskämt!


                               Musikern Björn Ulvaeus gästade på tisdagsmorgonen
tv-programmet "BBC Breakfast"
När programledaren Charlie Stayt frågade hur
 han 'håller sig så ung' svarade han:
– Att springa är bra så länge du inte deltar i Boston Maraton

Jag tror att jag hade kunnat säga något sådant också. Säga det som först kommer upp i tanken, eller jag VET att jag har gjort det många gånger. Och varje gång hade jag velat "bita mig i tungan".
Det som är så jobbigt är att det man har sagt faktiskt inte går att ta bort.

Ibland kan mina barn säga något till mig då de påminner mig om vad jag har sagt för länge sedan. Inte alltid roligt att höra att de minns sådana saker jag sagt som jag INTE vill att de ska minnas. En trött, irriterad mamma kan säga mycket dumt, tyvärr.


Att leva i relationer, att vara med andra människor alltså, det gör vi alla på många olika sätt och i en mängd olika relationer.
Vi har även en sorts relation med den vi stöter ihop med på gatan. Allt som har med att göra då människor möts.

Därför är det så viktigt att se till att våra relationer blir så bra som möjligt, eller hur?

Idag ska vi se vad Bibeln har för relationstips när det gäller hur vi pratar med varandra. Ganska praktiskt, eller hur, som en vägvisare för oss."Tungan är inte stor, men tänk vilken fruktansvärd skada den kan åstadkomma!" Jak 3:5"En skvallerbytta går omkring och sprider rykten, men den som är pålitlig för dem inte vidare." ords 11:13"Prata inte så mycket! Då riskerar du att säga något galet. Den förståndige tänker därför på vad han säger." ords 10:19"Låna inte din mun och dina läppar till lögn eller meningslöst prat." ords 4:24 Att följa detta är inte alltid lätt. Jag pratar ofta först o tänker sen, ungefär som Björn Ulveus som verkligen ångar sig.Men har man en inställning att fö ... Läs mer...

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

« Tillbaka till översikt av Annategebo.