Den stora kristna bloggkatalogen på nätet
KÖRKORTSANNONS
körkort
KÖRKORTSANNONS
Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!

Vad i hela världen är himmelen lik?


Ett inlägg från bloggen: Kristendesign.blogg.se


Publicerad den 12 december 2019 12:12. Läs inlägget på bloggen här.

 
Ja, vad i hela världen är himmelen som? Hur är det i himmelen? Är det ens någonting vi kan föreställa oss? Svaret finns i Uppenbarelseboken 21:11.

Med Guds härlighet. Den glänste likt den dyrbaraste ädelsten, den var såsom kristallklar jaspis.

Hur är det då i himmelen?
På jw.org beskrivs himmelen så här:

Det sjuder av aktivitet i andevärlden. Där finns hundratals miljoner änglar som gör Jehovas vilja. (Psalm 103:20, 21; Daniel 7:10)
Bibeln beskriver att himlen är upplyst av ett strålande ljus. (1 Timoteus 6:15, 16) Profeten Hesekiel fick se en syn av himlen som utmärktes av ett ”klart ljussken”, och i profeten Daniels syn av himlen fanns ”en ström av eld”. (Hesekiel 1:26–28; Daniel 7:9, 10) Himlen är helig, eller ren, och vacker. (Psalm 96:6; Jesaja 63:15; Uppenbarelseboken 4:2, 3)
Bibeln målar upp en mäktig och storslagen bild av himlen. (Hesekiel 43:2, 3) Men det är omöjligt för oss människor att helt förstå hur himlen är, eftersom andevärlden och det som finns i den övergår vårt förstånd.

Troligtvis så kommer vi aldrig att kunna greppa eller förstå vad himmelen är tills vi välkomnas av Guds famn in i riket. Men vi kan drömma och fantisera om det. Vi kan också försöka göra vårt världsliga liv så likt det vi förväntar oss av det eviga livet som möjligt.
Sprida kristet budskap
Hur kan vi göra det världsliga livet bättre då? Ett sätt är att sprida det kristna budskapet och öppna upp för diskussion, dialog eller samtal med de som ännu inte funnit vad Jesus står för. 
Vår senaste design “What On Earth Is Heaven Like?” syftar just till att starta en frågeställning, som även berättigar en motfråga “What In Heaven Is Earth Like!”.Eller som en arbetskamrat efter att läst nyheterna frågade mig, “What In Hell Is Earth Like?”.
Läs mer Kristen Blogg!
#WhatOnEarthIsHeavenLike? ... Läs mer...

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

« Tillbaka till översikt av Kristendesign.blogg.se.