Den stora kristna bloggkatalogen på nätet
KÖRKORTSANNONS
körkort
KÖRKORTSANNONS
Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!

Jesus och hans tillkommelse, av Owe Lindeskär.


Ett inlägg från bloggen: I Väntans Tid


Publicerad den 28 oktober 2012 20:08. Läs inlägget på bloggen här.

(Hämtat från Kerygmas senaste nyhetsbrev Höstbrevet 2012)
"Bibelns undervisning om Jesu  tillkommelse omfattas av alla kristna kyrkor. I högmässor och gudstjänster läser man trosbekännelsens ord; ”sittande på Faderns högra sida, därifrån igenkommande till att döma levande och döda.” Denna bibliska sanning omfattas av alla kyrkor och är därmed inte isolerad till någon udda sekt eller apokalyptisk grupp. Samtidigt vet vi att bibeltexterna om Jesus tillkommelse tolkas olika och därmed uppfattas denna lära på olika sätt inom kristenheten.
Nyligen hade jag en stark upplevelse av denna sanning. Herren uppmuntrade mig att tala mer om Jesu tillkommelse.  Jag kände också en längtan efter att lära känna och förstå dessa texter djupare.
Jag hör från olika håll att förkunnelsen om Jesu tillkommelse är marginaliserad och nästan helt borta och när denna sanning predikas har förkunnelsen glidit bort från uppryckandet mot ett gudsrikesperspektiv. Man menar att Jesu tillkommelse innebär att Guds rike kommer och då handlar det inte om Jesu personliga återkomst på skyarna.
 
Min uppfattning är den att Guds rike kommer i kraft av Jesu kommande. Hans tillkommelse skapar ett Guds rike på jorden. Riket är en följd av att han kommer på himmelens skyar. Det blir inget Gudsrike på jorden om inte Jesus kommer tillbaka.
Attityden till denna bibliska sanning har förändrats under senare tid. Tidigare sjöng man om Jesu tillkommelse, man predikade om detta, man bad och sökte Gud inför denna stora händelse.

För en tid sedan skulle jag predika om Jesu tillkommelse i en pingstkyrka. Ämnet var annonserat och jag bad pastorn att förbereda sångare och musiker på att sjunga sånger i samma ämne. När jag kom till mötet var pastorn ledsen; ”Det blir inga sånger om Jesu tillkommelse eftersom sångare och musiker inte kan någon sådan sång”. Sångare och musiker i en mellanstor församling kunde inte en enda sång om Jesu tillkom ... Läs mer...

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

« Tillbaka till översikt av I Väntans Tid.