Den stora kristna bloggkatalogen på nätet
KÖRKORTSANNONS
körkort
KÖRKORTSANNONS
Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!

Draken och de två odjuren.


Ett inlägg från bloggen: I Väntans Tid


Publicerad den 23 september 2012 12:12. Läs inlägget på bloggen här.

Mycket talar för att vi lever i Uppenbarelsebokens tid.
Det som händer nu har med bibelns profetior om den yttersta tiden att göra.
Detta kapitel handlar om den onda antikristliga treenigheten som ska motsvara Fadern, Sonen och den Helige Ande. Denna onda treenighet framträder vid tidens slut. 


1.Draken står för Satan själv, och är den onda motsvarigheten till Bibelns och Israels Gud, JHVH, Jahvé. (Draken-den gamle ormen=Satan står det om i Upp.12:9 och Upp. 20:2).


2.Odjuret från havet är Antikrist och kommer att få politisk makt av Satan. Det är odjuret som kommer att ta över den politiska makten i världen och ändra på lagarna. Odjuret från havet är den onda motsvarigheten till Jesus Kristus, Messias, Guds Son.

3.Odjuret från jorden från jorden kallas också för den falske profeten och får religiös makt av Satan. Den falske profeten kommer att göra stora tecken och under i satans kraft, för att förvilla människorna och få dem att tillbe honom. Odjuret från jorden är den onda motsvarigheten till den Guds Helige Ande

 
Mycket av de enhetssträvanden vi ser nu från olika kyrkor, samfund och religioner syftar fram till denna falska enhet som i slutändan kommer att bli en tillbedjan av Satan själv.

Nedan tar jag med två kapitel i Bibeln som handlar om profetior angående dessa två odjuren i den yttersta tiden. Se vad det står i Uppenbarelseboken kap. 13 och Daniel kap. 7. (Bibeltext och förklaringar är hämtade från Handbok för Livet.)


Odjuret från havet


Upp. 13:1 "I min syn såg jag nu ett odjur stiga upp ur havet. Det hade tio horn och sju huvuden. Varje horn pryddes av en krona, och på alla huvuden stod ett namn som hädade Gud.

(Se även: Dan. 7: 2-8; Upp. 13:4, 12; 17:12).

Förklaring: I kapitel 13 möter vi Satans två onda medlöpare: 1) odjuret som kommer ur havet (13:1ff). och 2) ett odjur som kommer upp ur jorden (13:11ff).Tillsammans utgör dessa varelser en treenighet – en ond motsvarighet ... Läs mer...

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

« Tillbaka till översikt av I Väntans Tid.