Den stora kristna bloggkatalogen på nätet
KÖRKORTSANNONS
körkort
KÖRKORTSANNONS
Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!

Festivalsommaren - Del 1


Ett inlägg från bloggen: Jesus Rocks


Publicerad den 6 mars 2012 17:05. Läs inlägget på bloggen här.

Sommaren kan ännu tyckas vara mycket långt borta men redan nu är de största bokningarna inför sommarens festivaler klara och i år har vi en riktigt stark line-up om jag får säga vad jag tycker.Tro det eller ej så finns det en hel del alternativ om man är på jakt efter kristen musik och festivalstämning utan redlöst supande. Jag har valt att nämna tre av de större kristna musikfestivalerna i detta och kommande inlägg, men tycker du att jag missat något som jag bör nämna så tveka inte, lämna en kommentar så tar jag mer än gärna en närmare titt.
Först ut i min egen lilla granskning är Frizon, kanske den första festivalen man kommer att tänka på såvida man inte kommer från västkusten (host host*). Det är Evangeliska Frikyrkans ungdomsorganisation EFK-ung som sedan 1999 anordnar festivalen Frizon. Tema för i år är kroppen, du kan läsa mer om det temat här: Frizon 2012 - KroppenFrizon beskriver festivalen på följande sätt (citat ifrån deras hemsida):"Frizon är en festival där kulturella uttryck och kristen tro utmanar och formar varandra. Med ett brett program är Frizon en mötesplats som uppmuntrar till delaktighet och mångfald. I skärningspunkten mellan ord, musik och konst vill Frizon vara en festival inför Gud."Frizon är helt klart mycket mer än bara musik och området bjuder på en mängd aktiviteter, intressant workshops och seminarier, men eftersom detta är en musikblogg så tänker jag lägga fokus på den. Enligt min mening har Frizon varit lite av en festival som kanske inte alltid bokar de mest kända artister inom den kristna musikindustrin eller enbart begränsar sig till uttalade kristna artister, utan har allt eftersom åren gått blivit allt mer av en slags indie-festival där du har chans att upptäcka nya artister. Det kan handla alltifrån garageband i det så kallade Bilda-tältet ( Bildamusik.nu ) till större indieakter från Europa och USA på de lite större scenerna. Ännu har Frizon inte s ... Läs mer...

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

« Tillbaka till översikt av Jesus Rocks.