Den stora kristna bloggkatalogen på nätet
KÖRKORTSANNONS
körkort
KÖRKORTSANNONS
Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!

Worth Dying For - Hårdrock + lovsång = sant?


Ett inlägg från bloggen: Jesus Rocks


Publicerad den 25 juli 2011 16:04. Läs inlägget på bloggen här.

Skulle vilja uppmärksamma denna lite annorlunda lovsångsgrupp.
Worth Dying For som gruppen heter har lite som mål att med ett annat sound än den mer "klassiska" typen av lovsång som t ex Chris Tomlin, Hillsong lovsjunga. I detta fall har de försökt sig på ett hårdare sound än vad man är van vid när det gäller lovsång, hårda gitarrer, trummor med dubbeltramp, rapp och till och med ett och annat skrik är något som får Worth Dying For att sticka ut lite grann ifrån mängden bland alla lovsångsgrupper. De har även helt klart hjärtat på rätta stället, texterna är oerhört Jesusfokuserade och många gånger bjuds det på riktigt radikala texter som uppmuntrar och utmanar till efterföljelse.Frågan är då om de lyckas med detta mål att skriva om tänket om hur lovsång bör låta och spelas. Jag skulle vilja svara både ja och nej på den frågan. Visst innehåller Worth Dying For's senaste album "Love Riot" som släpptes tidigare i år hårdare inslag än vad man är van vid i lovsångssammanhang, men i många av låtarna låter de som en slags marginellt hårdare version av Hillsong United.
Sammanfattningsvis så är Worth Dying For en mycket intressant lovsångsgrupp som åtminstone är värd en ärlig chans. Personligen tycker jag om att man experimenterar lite med hur lovsång bör låta, någonstans handlar det ändå inte om vilket sound lovsången har utan om musiken uttrycker vilken fantastisk Gud vi har och som kan leda människor i tillbedjan inför den Högstes tron.Intro till deras senaste album "Love Riot"
Lyssna gärna igenom deras senaste album på Spotify och skapa dig en egen uppfattning:Worth Dying For – Love Riot ... Läs mer...

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

« Tillbaka till översikt av Jesus Rocks.