Den stora kristna bloggkatalogen på nätet
KÖRKORTSANNONS
körkort
KÖRKORTSANNONS
Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!

En stadig grund


Ett inlägg från bloggen: Kristen och Glad -


Publicerad den 13 januari 2020 08:08. Läs inlägget på bloggen här.

När vi ska bygga ett hus börjar vi med att röja på den tomt vi har tänkt bygga huset på. Stora stenar tas bort. Träd kanske huggs ner. Marken kanske behöver jämnas till och fyllas ut med jord eller vad man använder. 
För att överhuvudtaget kunna bygga det här huset måste allt det här bort. Men det är bara början. När marken är förberedd ska en grund göras till huset. Grävmaskiner behövs för att gräva och sen kanske gjuta en platta till huset. Efter det är det möjligt att bygga uppåt. 
I den här tidsåldern när allt ska gå fort. Vill vi gärna hoppa över det här tidsödande steget att röja och lägga en grund innan vi ger oss ut på uppdrag för Jesus. I mitt yrke som tandläkare finns det ingen möjlighet att hoppa över det första steget. Klarar jag inte utbildningen så får jag ingen legitimation och kan inte jobba som tandläkare. Oavsett hur duktig jag tycker att jag är. Jesus lade en ordentlig grund innan han kom ut i tjänst. Han studerade skrifterna under sin uppväxt och när han väl kom ut i tjänst höll han fast vid skrifterna och ägnade mycket tid tillsammans med Gud i bön. 
Vi vill se resultat. Vi vill att människor ska bli frälsta vilket är en frukt av DHAs verk i våra liv. Det är inget vi kan pressa fram själva men om vi förblir i Jesus kommer vi att bära frukt. Vår del i det hela är att ta hand om förberedelsen. Se till att vi har skött grunden i våra liv: gjort upp med oförlåtelse och relationer med andra människor så långt det kommer an på oss. Har vi stulit från någon ska vi ge det tillbaka. Har vi behandlat
någon illa ska vi om möjligt ställa saker tillrätta. Det är det första steget som kan liknas vid uppröjningen av tomten för att överhuvudtaget kunna börja med husbygget. Det andra vi kan göra är att läsa Guds ord. Bli hemma i vad ordet säger. Guds ord har kraft i sig. När vi läser Guds ord händer det någo ... Läs mer...

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

« Tillbaka till översikt av Kristen och Glad -.