Den stora kristna bloggkatalogen på nätet
KÖRKORTSANNONS
körkort
KÖRKORTSANNONS
Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!

Den svenska coronastrategin: att göra allting för sent.


Ett inlägg från bloggen: Larsflemstroms -


Publicerad den 13 november 2020 09:09. Läs inlägget på bloggen här.

Regeringen har tydligen beslutat göra ett nytt försök med flockimmunitet. Vid presskonferensen i onsdags 11 november kl. 16.10* beskrev statsministern den kommande tiden med coronan som nattsvart och att servering av alkohol på krogar efter kl 22.00 ska förbjudas.
 
Förbudet tråder i kraft den 20 november, alltså efter nio dagar. Detta trots att riksdagen har stiftat en fullmaktslag för regeringen, som genom den fått befogenhet att utfärda omedelbara förbud, utan att behöva gå omvägen över riksdagen. Ja, med den fördröjningen ter sig framtiden verkligen nattsvart. Det är inte en säkekrt att det blir något förbud, eftersom en massa remissinstanser ska höras.
 
Det enda rätta hade varit att slå till med ett förbud under en vecka framåt fr.o.m den 11 november kl. 22.00 med en eventuell förlängning av förbudet den 20:e, sedan remissinstanserna hörts.
 
Gissa om det blir rusning till krogen under dagarna fram till den 20:e. Den dagen kommer alltså skadan, som skulle förebyggas, redan att vara skedd.
 
_________
*) Presskonferensen var påannonserad att börja kl. 16.00, men började alltså 10 minuter för sent.
 
  ... Läs mer...

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

« Tillbaka till översikt av Larsflemstroms - .