Den stora kristna bloggkatalogen på nätet
KÖRKORTSANNONS
körkort
KÖRKORTSANNONS
Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!

Dagen 30/12-13: Gud har en plan


Ett inlägg från bloggen: Dagenreflektion - Det här är en blogg som reflekterar över innehållet i Dagen.


Publicerad den 30 december 2013 16:04. Läs inlägget på bloggen här.

Kristenheten är i kris - om man tittar på antalet nedlagda församlingar och det minskade antalet kyrkobesök, säger Stefan Holmström i en debattartikel i Dagen den 27 dec. Detta är särskilt allvarligt "i tider då bibelanvändningen minskar katastrofalt."

 
Vad göra? Vad lyfta fram?
 
Stefan Holmström så som jag tolkar honom:
 
- Låt oss vara djupt förankrade i teologin som hanterar både med- och motgång. Låt oss vara frimodiga - oavsett omständigheterna.
- Låt oss hålla samman kring Kristus och hans ord.
- Låt oss söka Gud och hans tilltal i bön.  

- Låt oss vara frimodiga och inte blygas för evangeliet i dess fullhet.- Låt oss uppmärksamma det Gud gör i vår värld och fira det.

- Låt oss ta vårt lärjungaskap på större allvar, utveckla det, växa i tron, helgas
- Låt oss söka enkelheten och relationerna. /.../ Andlig fördjupning och inriktning på lärjungaskap och mission är den treenighet vi och vårt land behöver. Det är motgiftet mot den inre avkristning vi drabbas av och motorn i det missionsuppdrag vi har till vårt mångkulturella svenska folk.
 
Ja, vi behöver verkligen dessa saker men kanske framför allt en förnyad tro och förankring i Guds ofelbara, sanna ord. Vi behöver lämna alla mänskliga "självhjälpsstrategier" bakom oss och kasta oss ut i den högstes armar. Vi måste se vårt överväldigande och totala beroende av honom som en styrka, inte en svaghet.
 
Även om "vintern" kanske ser ut att vara på väg inom svensk kristenhet, så lyser sanningens lampa varm och trygg för den som håller den brinnande.
 
Låt oss påminna oss om Guds löften till oss.
 
"Förbli i mig, så förblir jag i er." (Joh 15:4) 
 


 
  ... Läs mer...

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

« Tillbaka till översikt av Dagenreflektion - Det här är en blogg som reflekterar över innehållet i Dagen..