Den stora kristna bloggkatalogen på nätet
KÖRKORTSANNONS
körkort
KÖRKORTSANNONS
Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!

Dagen 19/12-13: Kyrkans sekularisering


Ett inlägg från bloggen: Dagenreflektion - Det här är en blogg som reflekterar över innehållet i Dagen.


Publicerad den 19 december 2013 09:09. Läs inlägget på bloggen här.

"Problemet med sekularisering är inte att samhället sekulariseras, bekymret är kyrkans egen sekularisering" skriver Lennarth Hambre i en artikel i Dagen idag." Tack för dessa kloka ord Lennarth, du slår huvudet på spiken här.
 
 

 
Det finns ett andligt sug i vårt samhälle idag. Det finns ett sökande och en längtan efter svar på tillvarons och livets frågor, som vi som kristna medmänniskor kan och måste svara på.
 
För att det här ska fungera så bra som möjligt måste kyrkan bli den plats där den troende får undervisning, kraft och mod att ta sig an vardagens alla möten och möjligheter. Kyrkan måste i högre grad ses som platsen för tillväxt, fördjupning och förankring i ordet - med sikte på vardagens potentiella samtal om Jesus Kristus som den enda vägen till Gud, men kyrkan ska också vara en plats där vi ärar och upphöjer Gud. Idag ägnar sig dock stora delar av kristenheten åt sin egen "andliga njutning" med hjälp av musiken och med hjälp av förkunnare som vet att spela på känslor och leda församlingen till extatiska "möten med Gud", där upplevelsen står i centrum, snarare än Guds levande ord.
 
Hur känner man igen en världslig/sekulariserad kyrka? Jo, genom att vara väl förtrogen med vad som är heligt och hör kyrkan till. Det är därför troheten mot Guds ord är så viktig. En sann kristen kyrka fokuserar på att få näring och kraft av Guds ord, och försöker komma helt i linje med det som bibeln undervisar om. Den sekulära kyrkan lyssnar utåt och tillåter ett världsligt/sekulärt tänkesätt att sippra in i den kristna tron och dess praktik, och på så sätt urvattna sanningen. 
 
Några saker som kan vara tecken på en församling som går åt fel håll:


Man säger eller antyder att Bibeln inte är Guds inspirerade ord och att den inte är ofelbar.
Andra böcker, andra källor får ett större utrymme som auktoriteter än Bibeln.
Man säger eller antyder att det fi ... Läs mer...

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

« Tillbaka till översikt av Dagenreflektion - Det här är en blogg som reflekterar över innehållet i Dagen..