Den stora kristna bloggkatalogen på nätet
KÖRKORTSANNONS
körkort
KÖRKORTSANNONS
Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!

Se upp!


Ett inlägg från bloggen: Garan


Publicerad den 5 juli 2012 22:10. Läs inlägget på bloggen här.

Det är allvarligt att det på bloggar uppmanar medlemmar att lämna sina lokala församlingar. Det är ju i den lokala församlingen som man har sitt "andliga hem" där man får undervisning och odlar gemenskap. I och genom den får man tjäna Gud med sina gåvor och bygga upp församlingen. Man kan INTE tala illa om lokala församlingen. Det är detsamma som att tala illa om Kristus som jag ser det, (Ef.1:22-23).

Vi får vara på vår vakt så vi inte tappar kursen och drivs bort med strömmen. Troende behöver varandra det går inte att köra egna Race. Visst kan man samlas i hemmen det kan vi ju läsa i Apostlagärningarna, men vad är det för fel med att man samlas i större byggnadslokaler? En del menar också att man ska skippa att gå på konferenser typ som Nyhem och Torp. Man tror inte sina ögon när man läser deras inlägg.
Vi ska lyssna till sanningen och gensvara till lydnad så vi inte missar målet. Jesus är enda vägen till Gud. Den lokala församlingen på en ort är Kristi kropp. Man kan tala illa om en människa, men att tala illa om den lokala församlingen är att tala illa om Kristus. Detta måste vi ha klart för oss.Nedan följer en bild på en fungerande, respektive icke fungerande Församling.

Varje lem i Kristi kropp är en unik pusselbit (alla bitar i ett pussel är olika). Varje pusselbit har en särskild funktion. Den ena kan inte ersätta den andra, då blir helhetsintrycket alldeles fel. M.a.o tjänar vi varandra och tillsammans blir vi en helhet. Om det kommer att fattas en bit är det ofullständigt, inte riktigt funktionelt. Däremot underbar harmoni när alla bitar är på plats. En bild på en fungerande respektive icke fungerande församling. En församling är inte slagkraftig om inte lemmarna är på rätt plats i församlingen. ... Läs mer...

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

« Tillbaka till översikt av Garan.