Den stora kristna bloggkatalogen på nätet
KÖRKORTSANNONS
körkort
KÖRKORTSANNONS
Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!

Long time no see


Ett inlägg från bloggen: Gideon Svedik


Publicerad den 8 augusti 2020 14:02. Läs inlägget på bloggen här.

 Länge sedan jag skrev något på bloggen, men idag sker det ????.

Satt och läste Joakim Lundqvist ledarkrönika i Världen Idag där han skriver bra om "fallna mantlar" med utgångspunkt i berättelsen om Elia och Elisa.
Joakim skriver: Och en tanke föds inom mig: Vilka fallna mantlar ligger i dag på vår egen kontinent? Vilka andliga mantlar ligger spridda över Europa, i väntan på att plockas upp och göras anspråk på? Vilket andligt arv har vi att förvalta från gudsmän och gudskvinnor som vandrade med Herren långt innan vår tid, med ett hjärta som brann för evangeliet och för Europas folk?
Men tyvärr nämner han inte sin föregångares (Ulf Ekman) beteende när det kom till personer som ville plocka upp olika mantlar/kallelser. Man skulle böja sig eller gå in under en kallelse/tjänst som var större än den egna, hette det. En av Livets Ords medlemmar startar en tidning som heter Trons Värld. Bara några veckor/månader senare startar Livets Ord en tidning. Den skulle man stödja, den andra tidningen drogs i smutsen. Den tidningen var inte startad av Ulf Ekman.
Predikanter som inte tilläts predika i den omfattning eller på det sätt som Gud hade lagt på deras hjärta (ibland efter eget huvud) dessa motarbetas och lämnar Livets Ord för att få den frihet att predika som de längtade efter.
Missionärer som inte kände sig bekväma med Ulf Ekmans sätt att bedriva missionsarbete. Dessa lämnar och arbetar idag med ett mer, vad ska jag kalla det "traditionellt" missionsarbete. Istället för stora evangelisationskampanjer och församlingsplantering i storstäder, så bygger dessa skolor, läkarstationer, gräver efter vatten, delar ut mat, lär ut ett mer moderniserat jordbruk osv och känner sig tillfreds med det Gud lagt på deras hjärta.
Israel. På Livets Ord under Ekmans ledning hette det "det är bara Jerusalem som räknas, du får bara åka till Israel som pilgrimsturist, du får bara studera det som har med Bibeln att göra ... Läs mer...

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

« Tillbaka till översikt av Gideon Svedik.