Den stora kristna bloggkatalogen på nätet
KÖRKORTSANNONS
körkort
KÖRKORTSANNONS
Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!

Predikan 3:e söndagen efter trettondedagen


Ett inlägg från bloggen: REGNBÅGSFLICKAN


Publicerad den 26 januari 2014 21:09. Läs inlägget på bloggen här.

Delar med mig av predikomanuset från idag (2014-01-26).
3:e söndagen efter trettondedagen, 3 årg. Jesus skapar tro. 

Hölls vid sånggudstjänst i Oskar kyrka samt vid kvällsmässa i Örsjö kyrka. 
Psalmer: 337, 771, 251, 217 var gemensamma psalmer. Även 219 och 770 i Oskar och 393 i Örsjö. 


De fick sig en lång predikan idag... ;)

För några årsedan fanns det, i alla fall i Kalmar, en reklam för reflexer: ”Syns du inte, finns du inte.”


Det var för att uppmärksamma att man, särskilt i vintermörkret, behövde reflexer för att synas ordentligt, annars kunde bilisterna tro att man inte fanns där i närheten av körfältet, eller det kunde i alla fall vara väldigt svårt att upptäcka att man fanns.


Men den sloganen – ”Syns du inte, finns du inte”– verkar också idag vara en allmän attityd om hur man måste vara som människa. Man måste verkligen synas, för att faktiskt uppfattas som att man finns.

Filosofen René Descartes kan liksom slänga sig i väggen med sitt ”Jag tänker, alltså är jag.” (Cogito, ergo sum). I dag, för att finnas, måste man synas på olika sätt, det förväntas att man visa upp sig.


Man ska t.ex. synas i något TV-program. Det är faktiskt många program idag som är någon slags dokusåpa, det är inte bara skådisar som bygger upp TV-tablån, även om också kändisarna syns i dokusåpor (som tex Stjärnorna på slottet, Mia på Grötö.) Det är helt vanliga människor som bygger upp mycket av våra TV-serier, eller att det i alla fall är program som ger vanligt folk möjligheten att synas i TV, få sina 15 minuter i rampljuset, även om vissa program innebär att hänga ut sig själv rätt rejält.
Vi har program som Sveriges mästerkock, Bonde söker fru, Farmen, Lyxfällan, Idol, Vem vet mest.

Eller kan man lyckas synas i rutan när Antikrundan kommer till stan. Det kanske rent av var någon av er som var där när de kom till Nybro, och som också syntes när program ... Läs mer...

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

« Tillbaka till översikt av REGNBÅGSFLICKAN.