Den stora kristna bloggkatalogen på nätet
KÖRKORTSANNONS
körkort
KÖRKORTSANNONS
Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!

Predikan 2013-12-31


Ett inlägg från bloggen: REGNBÅGSFLICKAN


Publicerad den 2 januari 2014 23:11. Läs inlägget på bloggen här.

När det var nyårsafton på Vintermötet 13-14 "Den utvalde" firade vi en midnattsmässa med förnyelse av våra doplöften. Mässorna som firas på Vintermöten just på nyårsnatten kan vara något av det bästa som finns. Inledningsvis få påminna sig om sitt dop på ett väldigt starkt sätt, fortsätta gudstjänsten med läsningar, predikan och härlig lovsång för att sedan lagom till tolvslaget gå ut på kyrkbacken. Där titta på fyrverkerier och önska varandra ett gott nytt år. Sedan gå in i kyrkan igen under lovsång och fortsätta gudstjänsten, gå in i gudstjänstens måltidsdel - inleda det nya året med nattvard. Awesome!

Innan mässan är det först middag. Här är jag (Obi-Wan) och käre broder Fredrik (Yoda) på väg till det inledande minglet.Foto: Stine R WFader Fredrik och Fader Maria. :)Foto: Torsten T
Tillbaka till midnattsmässan...Texter som lästes:Gammaltestamentlig text: 1 söndagen efter trettondedagen, 1 årg. (Ej hela)Epistel: 2 Pet 1:16-18Evangelium: 1 söndagen efter trettondedagen, 1 årg (Matt 3:13-17):13Sedan kom Jesus från Galileen till Johannes vid Jordan för att döpas av honom. 14Men Johannes ville hindra honom och sade: ”Det är jag som behöver döpas av dig, och nu kommer du till mig.” 15Jesus svarade: ”Låt det ske. Det är så vi skall uppfylla allt som hör till rättfärdigheten.” Då lät han det ske.16När Jesus hade blivit döpt steg han genast upp ur vattnet. Himlen öppnade sig, och han såg Guds ande komma ner som en duva och sänka sig över honom. 17Och en röst från himlen sade: ”Detta är min älskade son, han är min utvalde.”PredikanPrecis i början av Harry Potter-berättelsen får vi läsa om eller se hur Harry blir lämnad vid sin mosters hus, mitt i natten. Jag minns inte riktigt hur det är i boken, men filmen såg jag ganska nyligen.

Minerva McGonagall säger, då hon och några andra, är på väg att lämna den föräldralösa pojken på trappen:
”Han jan inte bo h ... Läs mer...

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

« Tillbaka till översikt av REGNBÅGSFLICKAN.