Den stora kristna bloggkatalogen på nätet
KÖRKORTSANNONS
körkort
KÖRKORTSANNONS
Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!Hetaste för dig som behöver hjälp inför körkortsprovet... Träna online nu!

Predikan 2013-12-30


Ett inlägg från bloggen: REGNBÅGSFLICKAN


Publicerad den 2 januari 2014 22:10. Läs inlägget på bloggen här.

När Vintermötet 13-14 "Den Utvalde" hade sin tredje lägerdag gästades vi av biskop Jan-Olof.På förmiddagen höll han mässa och på eftermiddagen höll han föredrag.

Det var fint att få göra altartjänst tillsammans med vigningsbiskopen!

På kvällen var det dags för lovsångs- och förbönsgudstjänst. Då höll jag predikan.Text som lästes var Kol 3:12-17:Som Guds utvalda, heliga och älskade skall ni alltså klä er i innerlig medkänsla, vänlighet, ödmjukhet, mildhet och tålamod. Ha fördrag med varandra och var överseende om ni har något att förebrå någon. Liksom Herren har förlåtit er skall också ni förlåta. Men över allt detta skall ni ha kärleken, det band som ger fullkomlighet. Låt Kristi frid råda i era hjärtan, den som ni kallades till som lemmar i en och samma kropp. Visa er tacksamhet. Låt Kristi ord bo hos er i hela sin rikedom och med all sin vishet. Lär och vägled varandra, med psalmer, hymner och andlig sång i kraft av nåden, och sjung Guds lov i era hjärtan. Låt allt vad ni gör i ord eller handling ske i herren Jesu namn och tacka Gud fadern genom honom.

Predikan:

James Potter, Harrys pappa, beskrivs både som en begåvad trollkarl, men även som väldigt elak i tidiga tonåren – och framförallt att han var väl medveten om att han var populär och duktig, vilket gjorde honom högmodig. Lily Potter, Harrys mamma, beskrivs också som väldigt begåvad – men samtidigt väldigt ödmjuk. När Remus Lupin, en gammal vän till Harrys föräldrar, har ett samtal med Harry, berättar han om Lily (i filmatiseringen är det Lupin, i boken Snigelhorn):


”Din mor stöttade mig när ingen annan gjorde det.

Hon var inte bara en enastående häxa.
Hon var också en ovanligt snäll kvinna.
Hon hade en förmåga att se skönhet hos andra.
Kanske speciellt hos dem som inte kunde se den själva.”

Att kunna se den skönheten som Lily kunde se,
tänker jag verkligen är ett sätt att iklä sig den medkänsla, ... Läs mer...

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

« Tillbaka till översikt av REGNBÅGSFLICKAN.